Vaktherapeuten

Oncologie en vaktherapie: resultaten enquête

29 maart 2016

Eerder is een enquête gehouden onder vaktherapeuten om het oncologisch werkveld in beeld te krijgen. 41 vaktherapeuten, 1 coach en 1 kunstzinnig therapeut hebben de enquête ingevuld. 72% van de invullers is beeldend therapeut, 14% is PMT-er en hetzelfde percentage is muziektherapeut, 7% is danstherapeut en 2% is dramatherapeut. 

Er zijn geen mensen die full time in het oncologisch veld werken, 81% doet dit part time en 19% werkt nog niet binnen dit werkveld. Een groot gedeelte van de invullers werkt in een eigen praktijk en een aantal werkt samen met inloophuizen. Een kleinere groep werkt binnen een AGZ of PAAZ en binnen overige werkplekken, zoals GGZ en revalidatie.

Interessant om te weten is op welke manier de respondenten graag op de hoogte gehouden willen worden van de ontwikkelingen van het FVB Kennisnetwerk Oncologie. Het netwerk heeft hierop besloten te gaan werken met nieuwsbrieven die het via de mail verstuurt naar de mensen die aan hebben gegeven mails te willen ontvangen. Het netwerk plaatst de nieuwsbrieven daarnaast ook op LinkedIn. Er is ook een aantal mensen die aan hebben gegeven actief een bijdrage te willen leveren aan het kennisnetwerk. Het netwerk neemt in de komende tijd nog contact op met deze mensen. Ook heeft 1 respondent aangegeven graag informatie en gegevens uit te willen wisselen. Het kennisnetwerk mag geen persoonsgegevens uitwisselen, wel heeft het netwerk op de planning staan regiodagen te organiseren waarop je collega’s kunt ontmoeten.

Als je hier nog vragen over hebt of je wilt de vragenlijst nog invullen, neem dan contact op met het FVB Kennisnetwerk Oncologie via e-mail oncologie@vaktherapie.nl. Ook als je op de hoogte gehouden wilt worden van de ontwikkelingen van het netwerk, kun je dit via deze mail laten weten. 

Zie ook  enquête oncologisch werkveld oncologie