24 november 2022 10:00 - 16:30

Jaarlijks congres 'Autisme'

Dit jaar staat het congres in het teken van bijkomende psychische en psychiatrische problematiek van mensen met autisme. Vanwege hun niet-typische breinfunctioneren, is signalering, diagnostiek, behandeling en begeleiding van deze bijkomende problemen tenslotte een hoofdstuk apart. Hoe maak je in iemands gedrag of belevingen onderscheid tussen de problemen die voortkomen uit enerzijds het autisme van die persoon en anderzijds bijvoorbeeld ADHD, psychotrauma, persoonlijkheidsproblematiek of een stemmingsstoornis? En op welke manier maakt dat uit voor de manier waarop je de persoon met autisme tegemoet treedt, de samenwerking met hem/haar aangaat en begeleiding biedt? Op dit congres hoor je van vooraanstaande sprekers uit wetenschap en praktijk hoe je dat volgens de laatste stand van wetenschap en praktijk kunt doen. 

 

Sprekers

Jasper Wagteveld (Nederlandse Vereniging voor Autisme) - Autisme een leven lang anders
Dr. Jan-Pieter Teunisse (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) - Levensloopbegeleiding van mensen met autisme
Prof. Dr. Jan Derksen (Radboud Universiteit Nijmegen) - AS 1-problematiek en persoonlijkheidspathologie: hoe zit dat en wat kun je hiermee?
Dr. Liesbeth Mevissen (Mevissen Psychotrauma) - Psychotrauma en psychotraumabehandeling bij mensen met autisme
Dr. Jeroen Dewinter (GGzE) - Seksueel en relationeel welbevinden bij mensen met autisme
Dr. Annelies Spek (Autisme Expertise.nl) - ASS/ADHD
Drs. Birgitta Kox (Autrinsiek) - Autismespectrumstoornissen en behandeling: het paradigma van de context

 

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit jaarlijkse congres is accreditatie aangevraagd bij NIP K&J/NVO-OG, FGzPt, SKJ, NVvP, Kwaliteitsregister V&V, Verpleegkundig Specialisten Register, LV POH-GGZ, Registerplein, ADAP en het Register Vaktherapie.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op onderstaande website.

Website

http://www.congresburo.com/congres-autisme-2022-live/