26 januari 2023 10:00 - 16:30

Jaarlijks Congres Hoogsensitiviteit- editie 2023

Hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid is allang niet meer het zweverige verschijnsel dat het ooit leek. Meer en meer komt er een wetenschappelijke basis te liggen onder het denken over en werken met hoogsensitieve personen. Wat verstaan we onder hoogsensitiviteit en hoogsensitieve personen? Wat maakt hen anders dan anderen en hoe houd je daar in de hulpverlening, het onderwijs of de behandeling rekening mee? Wat gebeurt er 'anders' in de hersenen van een hoogsensitief iemand? Wat heeft hooggevoeligheid met verslavingsgevoeligheid te maken en wat kun je daarmee in de praktijk? Wat zijn de verschillen tussen autisme en hoogsensitiviteit? Of bij mensen met bijvoorbeeld borderline, ADHD, of angstproblemen? Op deze en andere vragen geven de sprekers op dit congres een antwoord.

 

Sprekers

Prof. Dr. Corina Greven (Radboud Universitair Medisch Centrum) - Hoogsensitiviteit: wat en hoe?
Dr. Sofie Weyn (KU Leuven) - Ten goede en/of ten kwade: onderzoek naar de meting en de karakterisering van hoogsensitiviteit
Dr. Annelies Spek (Autisme Expertise.nl) - Autisme en/of hooggevoeligheid
Drs. Esther Bergsma (Hoogsensitief.nl) - Breinprocessen bij hoogsensitieve kinderen en jongeren
Drs. Michael Portzky (Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge) - De triade Veerkracht, Stress(bestendigheid) en het Palliatieve Palet bij HSP: een blijvende evenwichtsoefening.
Dr. Fabiënne Naber (Universitair Medisch Centrum Utrecht) - Hoogsensitiviteit en overprikkeling

 

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit jaarlijkse congres is accreditatie aangevraagd bij NIP K&J/NVO-OG, FGzPt, SKJ, AbSg, Kwaliteitsregister V&V, VSR, LV POH-GGZ, Registerplein en het Register Vaktherapie.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op: www.congresburo.com/hoogsensitiviteit-2023-live/

Website

https://www.congresburo.com/aanbod/437/hoogsensitiviteit-editie-2023.html