20 mei 2017 9:00 - 16:00

Studiedag Hechting en Trauma

Wat biedt de studiedag?
Problemen als gevolg van hechting en trauma zijn veel voorkomend en worden onderschat. Ze hebben grote gevolgen voor de verwachtingen van het kind ten aanzien van anderen. En voor de wijze waarop zij met emoties en relaties omgaan. Kinderen krijgen vaak diagnoses als ADHD en PDD-NOS, daar waar stress en het overweldigd zijn door angst en onveiligheid centraal staan. Als therapeut heb je wellicht meer te maken met deze problemen dan je denkt.
De nieuwste inzichten op het gebied van hechting en trauma komen aan bod. De invloed van hechting en trauma op de hersenontwikkeling en de effecten op gedrag worden besproken. Daarnaast is er aandacht voor het geven van psycho-educatie aan opvoeders over hechting en trauma. Ingegaan wordt ook op de mogelijkheden tot herstel, de (gefaseerde) aanpak van kinderen met deze problematiek en de positie van de therapie hierin. Tot slot is er aandacht voor de eigen hechting en de aandachtspunten en valkuilen bij de therapeut.
Afwisselend komen theorie, oefeningen en ervaringen rondom hechting en trauma aan bod. Tevens is er ruimte om casussen te bespreken.

Door wie?
De studiedag wordt begeleid door Petra Bastiaensen. Zij is werkzaam bij Juzt als senior-behandelcoördinator pleegzorg & gezinshuizen en was inhoudelijk projectleider van ‘Stevig Bestaan’, een project over hechting & trauma binnen West-Brabant. Daarnaast geeft zij scholingen over hechting & trauma binnen postacademisch onderwijs en is zij auteur van de ‘Kleine Gids Hechting en Trauma’

Voor wie?
Deze studiedag is bedoeld voor therapeuten die werken met kinderen en jongeren en die zich graag willen verdiepen in de gevolgen van problematiek op het gebied van hechting en trauma, zodat ze hier beter op in kunnen spelen in de praktijk.

Locatie
Centrum Le Bon Départ
Charles Petitweg 35 A 5
4827 HJ Breda
076-5711070

Programma

Om de studiedag bij te wonen heeft u twee opties: 20 mei 2017 en 16 september 2017.
Vanaf 9.00 uur bent u op één van de data van harte welkom. Om 9.30 uur starten wij en om 16.00 uur sluiten we af.

Accreditatie FVB : 6 punten

Deze studiedag wordt georganiseerd door de medewerkers van centrum Le Bon Départ.

De kosten bedragen € 100,- inclusief koffie, thee en lunch.

U kunt zich aanmelden door voor de studiedag van 20 mei een email te sturen vóór 2 mei naar centrumlbd@telfort.nl onder vermelding van ‘deelname studiedag Hechting & Trauma’ met daarbij de datum van de studiedag, uw naam en adresgegevens. Wij sturen u dan de factuur. Na betaling volgt de definitieve inschrijving. 

Voor de studiedag van 16 september ontvangen we uw aanmelding graag vóór 29 augustus