22 mei 2017 9:30 - 17:00

Basistraining Oplossingsgerichte (vak)therapie

Dit is een driedaagse training. 

Deze basistraining is ontworpen voor professionals die geïnteresseerd zijn in het werken vanuit Oplossingsgericht perspectief. Professionals die werken met kinderen en adolescenten en ook die werken met gezinnen en volwassenen kunnen sterk profiteren van deze methode van gespreksvoering. U heeft een functie als psycholoog, (psycho-, gezins-, vak-)therapeut, mediator, huisarts, (ortho)pedagoog, coach en counsellor, maatschappelijk werkende, praktijkondersteuner van huisartsen, sociaal psychiatrisch verpleegkundige e.a..

 

Inhoud.

In deze basistraining wordt behandeld:

  1. de basishouding, basisprincipes, axioma's, uitgangspunten

  2. het methodisch instrumentarium

  3. de beslisboom m.b.t. de mogelijke samenwerkingsrelaties en wat die mogelijk maken.

De deelnemers scholen zich aan de hand van theorie, het opdoen van ervaring 'aan den lijve', oefeningen, gesprekken, terugkoppeling, literatuur en thuiswerk. Er wordt gewerkt in kleinere of grotere groepjes, plenair met de trainer en individueel. De literatuur omvat twee boeken (“De kracht van oplossingen” van I.K. Berg en P. de Jong en “Korte therapie” van M. Lefevre ten Hove) en vier artikelen. De artikelen worden uitgereikt en zijn inbegrepen bij de training.

Data en locatie: de training wordt halfjaarlijks gegeven. Ze wordt gegeven in 3 dagen met enige tussentijd. De eerstvolgende data zijn 22 mei en 5 en 19 juni 2017. Bij een open-inschrijving is de locatie in of nabij Nijmegen, afhankelijk van de groepsgrootte. Bij een incompany training wordt de locatie in overleg vastgesteld.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op onderstaande website. 

Website

https://re-sourcetenc.nl/9-promo/12-oplossingsgericht-werken-basis