25 augustus 2017 10:00 - 17:00

Spel en schematherapie voor alle leeftijden

Werken met speelse, visuele middelen bij schematherapie

 

Deze eendagse zomerRino workshop wordt ook gegeven op 29 augustus 2017.

In 2013 werd het boek ‘Schematherapie mit Kindern und Jugendlichen’ gepresenteerd door Loose e.a. Bij de vertaling van dit boek door Mieke Boots ontstond een samenwerking met Marja Nijhoff. In deze workshop brengen zij samen hun theoretische basis, uitgangspunten bij methodieken en hun werkwijze voor het voetlicht in een visuele, speelse vorm.

Deze eendaagse workshop wordt gestart met een inleiding over creatief werken met speelse en verbeeldende elementen op elke leeftijd. Daarna wordt het Schematherapiespel ‘Het grote spel van buien en valkuilen’ geïntroduceerd door Marja Nijhoff, een van de ontwikkelaars van het spel. Er zal worden geoefend met het spel en hierbij komen onder andere toepassingen met diverse doelgroepen aan bod.

Na de pauze zal Mieke Boots u demonstreren hoe ouderbegeleiding afgestemd kan worden op schema’s, ouder- en kindmodi en vooral ook op de copingmodi van ouders, die getriggerd worden in interacties met hun kinderen. Daarnaast worden er een aantal oefeningen gedemonstreerd en verder geoefend, die zowel in de individuele therapie, als in een groepstherapie kunnen gebruikt worden. Zo wordt het ‘zware’ verbale therapeutisch bezig zijn luchtiger en plezieriger…

De docenten, Marja Nijhoff en Mieke Boots, willen u tijdens deze workshop inspireren tot het meer ontplooien van uw creativiteit, meer speels inspelen op allerlei knellende therapiesituaties en improviseren met verbeelding in verschillende vormen. Deze non- verbale manieren van werken worden vaak beter opgeslagen en komen intensiever over; ze maken cliënten optimistischer en vrolijker.

 

Voor meer informatie en aanmelden zie onderstaande website. 

Website

https://www.rino.nl/cursus/spel-en-schematherapie-alle-leeftijden-0