15 januari 2018 12:30 - 16:30

Mentaliseren in vaktherapie - lentecursus 2018

Dit betreft een 4-daagse cursus. De data voor deze cursus zijn: 15 januari, 12 februari, 12 maart en 16 april. 

MBT wordt ingezet bij de behandelingen van kinderen of volwassenen met gehechtheidsproblematiek. Vaktherapie wordt door een van de grondleggers Peter Fonagy genoemd als een van de vruchtbaarste toepassingen van MBT technieken. Het lesboek is de eerste uitgebreide introductie op dit gebied. Deze cursus richt zich op de unieke mogelijkheden van vaktherapie om het mentaliserende vermogen van cliënten te prikkelen en vergroten. De theorie is medium overstijgend, we mentaliseren gezamenlijk over ervaringen en toepassingen in elkaars media. Aan de orde komen ontwikkelingspsychologie, gehechtheidstheorie, gehechtheidsconflict, ‘epistemic trust’, modi, dimensies, affectregulatie en toepassingen van de MBT houding in ieders specifieke werksituatie.

Doelstelling  

Na afloop van deze cursus heeft de vaktherapeut ervaring in het aannemen en inzetten van een authentieke mentaliserende houding. Men is in staat om het mentaliserende vermogen van cliënten (en zichzelf) te stimuleren door effectieve toepassingen in het eigen medium. 

Programma

Wat is mentaliseren. Waaraan herken je dat het mentaliseren verloren raakt? Hoe herken je de mentale toestand van je cliënt die aan de manier van werken en de omgang met het medium ten grondslag liggen? Hoe stimuleer ik het mentaliserend vermogen in mijn werksituatie

 

Voor meer informatie en inschrijven kunt u mailen naar: marianneverf@live.nl