25 mei 2018 9:00 - 26 mei 2018 16:30

NVBT Symposium Methodieken

Tijdens dit tweedaagse symposium worden er zeven verschillende methodieken uit gewerkt. Per methodiek wordt er een vertaalslag naar vaktherapie beeldend. De lezinggevers gaan vervolgens met elkaar in debat, zodat inzichtelijk wordt wat de overeenkomsten en wat de verschillen zijn. Verdieping en verbreding van methodische kennis staat in dit symposium centraal. Vergroot je expertise en raak geïnspireerd. 

Doelgroep
Dit symposium is bedoeld voor vaktherapeuten beeldend en andere vaktherapeutische disciplines.

Programma

Op de eerste dag wordt er een podium geboden aan zes methodieken, met ieder een eigen invalshoek. Per methodiek belichten we de kernpunten en maken we de vertaalslag naar het vaktherapeutisch handelen. Aan het einde van de dag gaan alle sprekers met elkaar in debat. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn nu de onderlinge verschillen? Ontdek op deze dag welke methodiek het beste past bij jouw werkwijze en waarom. 

De avond staat in het teken van inspiratie. Door middel van korte presentaties, versterkt door beeldend materiaal, wordt passie gedeeld. Thema's zoals  ervaringsgericht werken, je innerlijke drijfveren en out of the box denken, komen aanbod. De avond wordt muzikaal afgesloten met een hapje en een drankje. 

De tweede dag zoeken we de verdieping binnen de vakvereniging. De ochtend staat in het teken van de algemene leden vergadering en netwerken. We gaan kijken waar de behoeftes liggen en wat samen kunnen gaan ondernemen.
Het tweede gedeelte van de dag gaan we ons verdiepen in één methodiek. Vanuit deze verdieping maken we de vertaalslag naar vaktherapie beeldend. Van theoretisch kader naar vaktherapeutische werkwijze. 

Accreditatie
Voor dit symposium worden 16 accreditatiepunten aangevraagd bij de SRVB. De accreditatiepunten worden alleen toegekend als je aan het gehele programma van het symposium deelneemt. De  overnachting en het ontbijt zijn vrijblijvend en vallen buiten de accreditatieaanvraag. 

Inschrijven en accreditatie
Symposium Methodiek heeft een gevarieerd programma wat met zorg is samengesteld. Dit symposium wordt dan ook in één geheel aangeboden. De mogelijkheid om te overnachten is bij de prijs inbegrepen. Kies je ervoor om maar een gedeelte van het programma te volgen of niet te overnachten, dan is hier geen gereduceerd tarief voor mogelijk.

De inschrijfkosten voor leden van de NVBT bedragen €449,00, inclusief vol pension. Schrijf je je in voor 22 maart, dan profiteer je van de vroegboekkorting en betaal je maar €399,00.

Ben je geen lid van de NVBT, kijk dan op de site van de NVBT om te zien hoe je lid kan worden of wat de tarieven voor niet leden of studenten zijn. Hier vind je ook meer informatie over dit symposium: www.beeldendetherapie.org

Annuleren
Indien je je inschrijving wil annuleren dien je rekening te houden met de volgende regelingen. Je kunt tot 1 mei annuleren door een mail te sturen naar info@vaktherapie.nl. Wij berekenen dan enkel de administratiekosten. Wens je na deze datum te annuleren, dan kan je een collega onder jouw inschrijving deel laten nemen. Stuur ook dan een mail naar info@vaktherapie.nl. Bij annulering na 1 mei is restitutie niet meer mogelijk.

 

 

Website

www.beeldendetherapie.org