14 juni 2018 9:30 - 16:00

Themadag "Je emoties de baas"

We hebben allemaal emoties, maar wat weten we daar precies vanaf? Hoe goed zijn we in het omgaan met emoties? Met die van onszelf en die van een ander? Welke relatie en beleving hebben we bij emoties en welke emotionele reactie roepen de emoties van anderen bij ons op. Denk aan de verschillende emoties van patiënten. Zijn we comfortabel in elke situatie en in elke emotie?
De meesten van ons kunnen deze vraag niet met een volmondige “ja” beantwoorden.

Daarom is het zo belangrijk om echt goed stil te staan bij emoties en ze te onderzoeken.
Emoties (komt van het werkwoord emoveren) zetten ons in beweging. Ze zijn de motivaties, de drijfveren, achter ons gedrag.

Maar wat zijn precies de functies van de verschillende emoties en tot welk doel leiden ze ons?
We gaan stil staan, omdat we ons heel vaak pas achteraf bewust worden van ons eigen gedrag en de consequenties daarvan. Of dat we verstrikt raken in onze eigen emoties en van daaruit niet meer weten wat we moeten doen. Dat we maar van alles gaan doen om van een bepaald gevoel of een bepaalde gedachte af te komen.

Hoe intelligenter we naar emotionele reacties bij onszelf en bij andere kijken, des te beter kunnen we onszelf en eventueel ook anderen helpen. Als we een bekwame pilootzijn, dan kunnen we anderen (onze kinderen, partner, vrienden) ook helpen dat te worden. Om op een intelligentere wijze hun emotionele relatie met zichzelf te regelen.

Alleen als jij leiding geeft aan je eigen emoties, kun je leiding geven aan de emoties van een ander. 
Dat is waar deze ervaringsgerichte training over gaat. Dit ontdekken en ervaren we met behulp van concrete oefeningen, reflecties op een dieper niveau van jezelf en het beleven van je relatie met emoties.

Programma

  • Wat is de functie van verschillende emoties
  • Wat gebeurt er als je boos, angstig, blij of bedroeft bent
  • Hoe leren we emoties aan en hoe uiten we ze
  • Wat is het mechanisme achter “waarom weet ik het wel, maar doe ik het niet” of “wil ik het niet en toch gebeurt het”. En hoe verander je dat
  • Hoe kun je boosheid op een constructieve, goede manier in zetten

Voor meer informatie en aanmelden zie onderstaande website. 

Website

http://www.heleenelfrink.nl/themadag-je-emoties-de-baas/