19 juli 2018 10:00 - 17:00

Trauma en dissociatie

Dit betreft een tweedaagse workshop. 19 juli 2018 en 20 juli 2018.

De praktijk leert dat het niet eenvoudig is om de verschillende soorten van dissociatie te herkennen en te erkennen. In deze tweedaagse workshop gaan we middels theorie en oefeningen in op hoe complex trauma kan leiden tot de ontwikkeling van persoonlijkheidsproblematiek en dissociatie. We laten zien hoe dit door kan spelen in het volwassen leven van onze cliënten en met welke dynamiek je als therapeut geconfronteerd kan worden in je behandeling. We behandelen de verschillende hechtigingsstijlen, de verschillende vormen van dissociatie en de overdracht- en tegenoverdrachgevoelens die je als therapeut tegenkomt. 

Doelgroep

Psychotherapeuten, psychiaters, klinisch psychologen, vaktherapeuten en andere hulpverleners die werken in langdurende hulpverleningssituaties met cliënten met complex trauma en dissociatieve stoornissen.

Programma

In de workshop beginnen we met een demonstratie. Daarna gaan we middels theorie en praktische oefeningen in op de verschillende vormen waarin complex trauma en dissociatie zich laten zien.
Kernbegrippen zijn daarbij hechtingsstijlen, emotieregulatie, mentaliseren en de kwaliteit van de samenwerkingsrelatie tussen cliënt en therapeut.

 

Voor meer informatie en aanmelden zie onderstaande website. 

Website

https://www.rino.nl/cursus/trauma-en-dissociatie