27 januari 2021 10:30 - 17:30

Training Emerging Body Language Consulent

Soms kun je van alles zeggen of aanbieden maar kun je met een enkele beweging zoveel meer bereiken…

Ervaar jij tijdens je werk in de zorg of het onderwijs wel eens dat gedrag hardnekkig is en woorden daar soms weinig aan veranderen? Emerging Body Language is een methodiek waarin je leert kijken naar de lichaamstaal van jezelf en anderen. Je leert aan te voelen wat jouw lijf doet in bepaalde situaties en wat dit voor reacties teweeg kan brengen bij anderen. Daarbij leer je ook bewegingspatronen bij anderen herkennen en daar een betekenis aan te geven. Zo kun je leren feedback te geven aan een ander door te bewegen in plaats van te praten. Uiteindelijk is het doel dat je een eigen stijl van non verbale communicatie ontwikkelt die je in kunt zetten in je dagelijkse werkzaamheden. Dat soort interacties grijpt dieper in op het gedrag van een ander dan verbale communicatie. Je zult dit tijdens de training ook gaan ervaren.

De EBL opleiding bestaat uit drie niveau’s die in aparte trainingen aangeboden worden:

  • EBL A Training, 3 dagen klassikaal
  • EBL B Training, 3 dagen klassikaal
  • EBL C Training, 28u (individuele/gezamenlijke) intervisie in sessies van 2 of 4 uur.

De EBL methodiek is zo anders dan wat je gewend bent dat je haar pas echt kunt doorgronden en er goed mee kunt werken wanneer je alle drie de trainingen doorlopen hebt. Daarom bieden we de methodiek ook in één pakket aan. Je krijgt de A,B en C training in één keer en bent daarna EBL-consulent.

De A en B trainingen vinden plaats in Schipborg Borgweg 15B, 9469 PE Schipborg. De C training is per sessie op een nader af te spreken locatie.

Koffie, thee en lunch is inbegrepen                              

Overnachten is zelf te regelen. Op loopafstand (circa 10 min.) zijn:
www.deborgrecreatie.nl/bed-breakfast.html; B&B, 20 euro per nacht incl ontbijt
www.devledders.nl; camping
https://bb-schipborg.nl/; 45 euro per nacht incl ontbijt

Deze training zal conform de corona richtlijnen plaats vinden, minimaal 3, maximaal 8 deelnemers.

                               EBL A:                                   EBL B                    EBL C

Woensdag          10.30 – 17.30 uur            18 november                    27 januari           Twee keer per maand

Donderdag         9.00 – 17.30 uur               19 november                    28 januari           in overleg met cursist

Vrijdag               9.00 – 16.00 uur               20 november                    29 januari           overdag of s’avonds

 Inhoud

A-training: De basis van EBL
Je leert over het ontstaan van EBL en op welke theoretische en empirische grondslagen het gevestigd is. Je krijgt oefeningen in lichamelijk communiceren en het je eigen gaan maken van leren via interactieve body-feedback. Over belangrijke kwaliteiten als Afstemmen, Meebewegen en het inzetten van een eigen Beweging leer je je eigen kwaliteiten verdiepen.  Je leert analyseren op video waarbij je je enkele EBL begrippen eigen maakt. EBL doet een groot appel op je lichamelijk begrip en tart daarmee wel eens je cognitief begrip omdat mensen gewend zijn een methodiek vooral cognitief te leren en begrijpen. Het gevolg van deze training die veel cursisten ervaren is: “Ik pas EBL nog niet echt toe maar ben wel heel anders gaan kijken en dat is waardevol”.

B-training: Het toepassen van EBL
Je leert over de verschillende interactiestructuren en de vormen van ‘gewaarzijn’ die daarmee gepaard gaan. Per interactiestructuur is een interventie waarin je gestagneerde ontwikkeling leert herkennen en ontwikkelen. Verder leer je meer motorische elementen kennen, raak je meer gewend aan lichamelijk leren en communiceren en ga je specifieker naar videobeelden en (je eigen) bewegen bekijken.

C-Training: het integreren en uitkristalliseren van EBL in je werk
Emerging Body Language is een methodiek die werkt vanuit een combinatie van lichamelijk communiceren en cognitief analyseren. In de C-training ga jij uit het enorme scala van beweging en ingang tot communicatie jouw eigen werkwijze en stijl ontdekken. EBL is een te uitgebreide en tijdrovende methodiek om allemaal toe te passen. Het is belangrijk jouw eigen speerpunten en werkinhoud tegen te komen om deze uit te kristalliseren tot een unieke passende en efficiënte werkwijze binnen EBL. Bovendien is werken met lichaamstaal een methodiek die om professionele nabijheid vraagt en zodat issues naar boven kunnen komen die in de intervisie ruimte krijgen om ten volle hun waarde te gaan bezien.

Na het succesvol doorlopen van de A, B en C-training ben je EBL consulent en zul je de methodiek op jouw eigen unieke wijze ten volle kunnen benutten. Je krijgt dan het certificaat EBL-Consulent.

Programma

Voor meer informatie en inschrijvingen mail naar filmboekebl@gmail.com