7 oktober 2021 10:00 - 16:30

Congres Hechtingsproblematiek

Het jaarlijks congres over hechtingsproblematiek wordt dit keer in combi-vorm aangeboden. Dat betekent dat deelnemers ervoor kunnen kiezen om het congres op 7 oktober 2021 in Eindhoven bij te wonen, of om vanaf die datum een maand de tijd te hebben om het on-demand te bekijken. Het thema van dit jaar is "gehechtheid in kwetsbare gezins- en familiebanden".

Het tot stand brengen van een veilige gehechtheid is niet altijd eenvoudig. Extra moeilijk wordt het wanneer de ouder-kind relatie door bijvoorbeeld psychopathologie, een beperking of nare gebeurtenissen in het verleden, belast is. In de hulpverlening en het onderwijs kom je dit type kinderen, ouders, gezinnen en families vaak tegen. Dit congres gaat over de manier waarop je de problematiek van deze mensen herkent en wat je er vervolgens mee kunt doen.  Wat als een ouder een psychiatrisch of verslavingsprobleem heeft? Hoe kan faalangst voortkomen uit hechtingsproblematiek? Hoe doorbreek je intergenerationele overdracht? Hoe ga je om met gehechtheid als een kind in een pleeg- of adoptiegezin woont en de eigen ouders al dan niet nog in beeld zijn? Wat als ouder(s) en / of kind een licht verstandelijke beperking hebben? Wat als een gezin uit een andere cultuur afkomstig is? Wat kun en moet je met gehechtheidsproblemen in (samenwerking met) het onderwijs?  Deze en diverse andere vragen staan centraal op dit jaarlijkse, geaccrediteerde congres over hechtingsproblematiek.

Programma

Zeven experts uit wetenschap en praktijk zullen op dit congres hun inzichten en praktische handvatten met de deelnemers delen:

  • Prof. Dr. Geert Jan Stams (Universiteit van Amsterdam) - Problematische gehechtheid
  • Drs. Ard Nieuwenbroek (Ortho-Hulp) - Faalangst en gehechtheid
  • Giel Vaessen (Kinkindekabel) - Over hechting, emotie en intergenerationele overdracht
  • Dr. Anneke Vinke (Adoptiepraktijk Vinke) - Gehechtheidsrelaties in pleeg- en adoptiegezinnen
  • Dr. Paula Sterkenburg (Bartiméus) - Gehechtheid bij mensen met een (L)VB
  • Anton Horeweg M SEN (InHolland) - De klas als veilige haven
  • Jennet Ahbouk MSc. (Praktijk HSN) - Hechtingsproblematiek bij niet westerse mensen

Notities

Accreditatie is aangevraagd voor Register Vaktherapie.

De prijs voor deelname aan deze dag is € 270,00 ex. 21% BTW bij inschrijving vóór 18 juni 2021 (daarna € 295,00 ex. 21% BTW) en inclusief:

  • Bewijs van deelname en (indien van toepassing) bijschrijving van registerpunten

Ben of word je abonnee van de gratis nieuwsbrief van Blik op Hulp, dan ontvang je € 20,00 korting op het vroegboektarief en neem je deel voor € 250,00 (ex. 21% BTW). Je dient je dan wel aan te melden met het e-mail adres waarop je ook de nieuwsbrief van Blik op Hulp ontvangt.

Werk je als zelfstandige zonder personeel (zzp-er), dan geldt een prijs van € 200,00 (ex. 21% BTW). Vermeld bij inschrijving je KvK-nummer in het tekst blok opmerkingen.

Bovenop deze kortingen geldt het aanbod dat jij zelf of een collega gratis deel mag nemen aan de online versie van dit congres of een ander online congres.

Website

https://www.congresburo.com/combi-aanbod/337/hechtingsproblematiek-8e-editie-2021.html