17 september 2021 9:00 - 17:00

Zachtjes balen met ouders en kinderen

Bedoeld voor: Therapeuten die reeds eerder een trainingsdag van Zachtjes Balen hebben gevolgd en voor therapeuten die reeds werken met de interventies van schildpad-handpop Toontje.

Doel: Vaardigheden in handen krijgen om gezinnen te leren om veilig in verbinding te blijven als de spanning en de emoties oplopen. Leren faciliteren dat de veilige contactvolle relatie tussen ouder en kind verstevigd.

Inhoud: Werken met schildpadhandpop Toontje lijkt eenvoudig poppenspel. Maar onder deze schijnbare eenvoud gaat een enorme gelaagdheid aan interventies schuil.  Het uiterlijk van Toontje vertedert. Met zijn grote ogen en zijn spontane gedrag roept Toontje een liefdevolle houding op bij de mensen om hem heen. Deze houding van compassie zorgt ervoor dat volwassenen en kinderen hem geduldig, begripvol en rustig blijven benaderen. Zelfs als Toontje komt met zijn angsten, verwarringen, worstelingen en frustraties. Zo oefenen ouders en kinderen op heel natuurlijk manier met een geduldige positieve afstemmende houding. Een grondhouding die nodig is om stressvolle gedachten en gevoelens te kunnen onderzoeken en te containen. 

Notities

Accreditatie: 8 punten voor het register voor vaktherapeutische beroepen

Website

http://www.zachtjesbalen.nl/73239844