29 september 2021

Online congres Contact met ouders - 2e editie

Op woensdag 29 september 2021 start het online congres ‘Contact met ouders - 2e editie’. Deelnemers krijgen vanaf deze dag 30 dagen lang toegang tot alle online content en kunnen daarmee in hun eigen tijd en omgeving het congres bekijken.

 

Tijdens de tweede editie van het online congres ‘Contact met ouders’ gaan professionals vanuit de praktijk en de theorie in op de valkuilen en de mogelijkheden om ouders te begrijpen en te begeleiden, om naast hen te staan en samen met hen de vaak hobbelige weg van het ouderschap af te lopen. En om professionals nog meer bewust te laten worden van de kwetsbare positie waarin ouders zitten die hulp vragen voor hun kind.  

In verbinding met ouders blijven is een voorwaarde om over en weer vertrouwen te krijgen en te houden in elkaar. Ouderschap is kwetsbaar, helemaal als er iets, om welke reden dan ook, niet lekker loopt. Een kwetsbaarheid die op allerlei manieren naar buiten kan komen, maar binnen de zorgverlening lang niet altijd wordt opgemerkt. Het kwetsbare van ouderschap zit namelijk, anders dan opvoederschap, van binnen. Om die reden wordt er ook door ouders zelf niet zo snel aandacht aan besteed, terwijl het wel een belangrijk onderwerp is. 

In de presentaties staan de sprekers ieder vanuit de eigen achtergrond stil bij het contact maken en behouden met ouders.  

 

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit online congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, Registerplein, Verpleegkundig Specialisten Register, Kwaliteitsregister V&V, LV POH-GGZ, Register Vaktherapie en NIP K&J / NVO-OG.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op: www.congresburo.com/contact-met-ouders/

Programma

Sprekers

  • José Koster (Verheldering & Inzicht) - Contact met ouders vraagt contact met jezelf
  • Dr. Anneke Vinke (Adoptiepraktijk Vinke) - De ouder heeft een hechtingsprobleem … wat nu?
  • Drs. Chiel Egberts (Drienamiek) - Samenwerken in de driehoek kind, ouders en professionals
  • Drs. Lianne Bonants (Hogeschool Leiden) - Herstellen van verbindingen
  • Prof. Dr. Annemiek Harder (Erasmus Universiteit) - Inspelen op de motivatie tot verandering
  • Abdellah Mehraz Bsc (Trias Pedagogica) - Omgaan met vaders met een migratieachtergrond
  • Drs. Greet Meesters (Praktijk greetmeesters) - Bouwen aan zelfvertrouwen