25 november 2021 9:00 - 16:45

Congres Emotieregulatie

Emotieregulatie is méér dan praten over gevoelens en ontspanningsoefeningen doen. Tijdens dit congres maak je kennis met een wetenschappelijk gefundeerde emotieregulatietraining die is in te zetten voor volwassenen en voor kinderen. Je ontdekt hoe emotieregulatie zich ontwikkelt vanaf de kindertijd, waar het fout kan lopen hoe je de training kunt inzetten in verschillende klinische settings.

Veel behandelaars passen emotieregulatie toe als methodiek binnen een behandeling van angstproblemen, depressieve klachten, eetstoornissen, agressieregulatie of bij persoonlijkheidsstoornissen. Ze doen dat wanneer het aangewezen is. Echter, zonder een duidelijk therapieplan, zonder duidelijk protocol en zonder een goede wetenschappelijke rationale.

Breed inzetbare emotieregulatie training
In dit congres krijg je die handvatten van prof. dr. Matthias Berking, die werkte aan een gefundeerde wetenschappelijke onderbouwing voor het uitvoeren van de emotieregulatietraining. Daarnaast licht prof. dr. Caroline Braet het trainingsprogramma toe dat zij ontwikkelde voor emotieregulatie specifiek gericht op kinderen en adolescenten. In twee workshoprondes met onderwerpen naar keuze ga je de diepte in met diverse zinnige en zingevende interventies op het gebied van emotieregulatie.

Waarom heeft Matthias Berking deze specifieke emotiergulatietraining ontwikkeld?
Beluister het interview met Matthias Berking >>

Voor wie?
Het congres is primair bedoeld voor GZ-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, psychiaters en alle andere professionals die meer willen weten over emotieregulatie zowel kinderen als volwassenen.

Programma

09.00
Ontvangst en registratie met koffie & thee
 
09.30
Opening door dagvoorzitter
 
09.45
Het belang van emotieregulatie voor alle jongeren in het omgaan met emoties
 
10.20
Emotieregulatie en dialectische gedragstherapie

10.55

Koffie/thee pauze
 
11.25
Emotieregulatie trainen : een geëvalueerd behandelingsprotocol
 
12:05
Lunchpauze
 
13.00
Workshopronde 1
 
14.05
Workshopronde 2
 
15.05
koffie/thee pauze
 
15.35
Workshopronde 3
 
16:35
Einde

Website

https://www.ggzcongressen.nl/congressen/emotieregulatie_november_2021