20 januari 2022

Opleiding Systeemtherapeutisch werker

Heb je een zorggerelateerde HBO vooropleiding en werk je graag met gezinnen? Zou je beter willen weten wat je aan interventies kan inzetten en hoe je hier keuzes in maakt? Dit komt aan bod in de opleiding tot Systeemtherapeutisch werker (STW) van ISP & meer. Doel is dat je praktisch leert werken met de principes en uitgangspunten van systemisch werken. Je kunt je hiermee ook verder ontwikkelen tot NVRG geregistreerd Systeemtherapeutisch werker.

 

INHOUD OPLEIDING

Wil je je kennis vergroten op systemisch vlak, en ook vooral leren hoe je die kennis kan toepassen in het werken met gezinnen? Deze eenjarige opleiding biedt deze combinatie! In het eerste deel van de opleiding staat de geschiedenis van de systeemtherapie centraal, is er aandacht voor een aantal basisbegrippen en bekijken we de invloed van verschillende contexten en rasters op cliënten, interacties, therapeutische systemen en het vak. Tevens worden vier perspectieven nader belicht en wordt van daaruit geoefend met systemische therapeutische vaardigheden. We werken vanuit het Truijens Interactie Model© een metamodel waarbinnen je gestructureerd systemische concepten ordent aan de hand van het Tweesporenmodel.  Er is altijd ruimte om de geleerde theorie te koppelen aan eigen casuïstiek en de eigen werksituatie.

Ook de groeps- of individuele supervisie die is benodigd om de registratie tot STW NVRG te behalen, kan door ISP & meer worden verzorgd.

INVESTERING

De opleiding beslaat veertien lesdagen (in totaal 100 uur). De opleiding is erkend door de NVRG en tevens geaccrediteerd bij de SKJ en de LV-POHGGZ en het Register Vaktherapie. Er wordt gewerkt met een online leeromgeving waar je onder meer opdrachten maakt en toegang tot literatuur krijgt. De kosten van de opleiding bedragen €3625,-.

Wat krijg je hiervoor?

  • 100 uur opleiding, kleinschalig, met individuele aandacht
  • veel literatuur, opdrachten en oefenmateriaal in een online leeromgeving
  • 14 dagen lunch, versnaperingen en drinken
  • een geïntegreerde opleiding vanuit een gefundeerd raamwerk
  • de optie (groeps-)supervisies er los bij te boeken naar eigen wens/ tijdsspanne

Waar kan je nog meer rekening mee houden? Er is bijvoorbeeld een basisboek wat je zelf aan dient te schaffen en waarover we je op tijd informeren, zie ook Veelgestelde vragen hieronder. 

WIE & WAAR?

De opleiding wordt verzorgd door Anna van der Meer en co-docenten die in opleiding zijn tot docent bij ISP & meer. Incidenteel kunnen er gastdocenten optreden. Je kunt de opleiding volgen in Oosterbeek of Wageningen en ook een in company opleiding op eigen locatie behoort tot de mogelijkheden.

DATA

De eerstvolgende opleidingsgroep STW waar nog plek is start op donderdag 20 januari 2022! De opleidingsdagen vinden om de week plaats, en starten om 9.00 uur. De opleidingsdagen duren tot 16.45 uur (met uitzondering van 2 dagen tot 17.45 uur).  Overige data: 3 en 17 februari, 17 en 31 maart, 14 april en 12 mei, 9 en 23 juni, 7 en 21 juli, 15 en 29 september en 13 oktober. Data, tijden en locaties zijn onder voorbehoud en kunnen bij onvoldoende deelname of bijzondere omstandigheden door ISP & meer worden gewijzigd, zie Algemene Voorwaarden

Ben je enthousiast geworden en wil je graag meer weten, neem dan gerust contact met ons op. Wil je je inschrijven voor de eerstvolgende cursus? Dat doe je hier! Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief onderaan de pagina. 

 

Accreditatie RV: 75 punten

Website

https://ispenmeer.nl/opleidingen-en-bijscholing/opleiding-stw/