22 april 2022 8:45 - 23 april 2022 17:00

Symposium: Van Kwetsbaar naar weerbaar, vaktherapie voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking

Vanuit de werkveldgroep (licht) verstandelijke beperking wordt een tweedaags symposium georganiseerd. De deelnemers verdiepen zich in vaktherapeutische behandeling van mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Er wordt vanuit onderzoek een vertaalslag naar de praktijk gemaakt. Verbreding en verdieping van methodisch handelen binnen deze specialistische zorg staat centraal.

Bekijk onze folder voor alle informatie.

Zodra je op 'aanmelden' hebt geklikt, ben je ook ingeschreven. Bekijk daarom eerst de informatie in de folder, zodat je exact weet waar je je voor aanmeldt.

Wij versturen tegelijkertijd met de facturen een document aan alle mensen die zich hebben aangemeld. Op dit formulier kun je aangeven welke workshops je wilt volgen en of je gebruik maakt van de overnachtingsmogelijkheid. Vul dit formulier zo snel mogelijk in.

Programma

De eerste dag staat in het teken van onderzoek en systemisch werken. In de ochtend nemen Xavier Moonen en KenVak de deelnemrs mee in de ontwikkeling van methodieken en onderzoek over (vak)therapeutisch handelen met deze doelgroep. In de middag worden er workshops en lezingen verzorgd door de verschillende disciplines over systemisch werken en actuele vaktherapeutische onderzoeken. De avond staat in het teken van inspiratie en ervaren.

De tweede dag wordt de verdieping binnen het methodisch werken gezocht. Deze dag staat in het teken van afstemming en regulatie. In de ochtend worden er onder andere lezingen gegeven over het sociaal emotioneel ontwikkelingsmodel, waar in de middag meer de nadruk ligt op praktische werkvormen en de disciplines binnen vaktherapie.

 

Dit symposium is geaccrediteerd door het Register Vaktherapie voor 15 punten.

 

Bekijk hier het gehele programma.

22 april van 8.45 tot 21.00

23 april van 9.00 tot 17.00

Het programma vindt plaats op 2 locaties: een locatie voor overdag en een voor 's avonds. Meer infomatie staat in het programma.


Doelgroep

Dit symposium is voor vaktherapeuten en andere professionals die werken met, of interesse hebben in het werken met mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

Als je lid bent van één van de beroepsverenigingen NVBT, NVDT, NVDAT, NVPMT, NVPMKT, NVVS of NVvMT moet je eerst inloggen op de FVB-site alvorens je aan te melden, dan worden jouw gegevens automatisch toegevoegd aan je inschrijving. De registratiepunten worden dan ook automatisch toegevoegd aan je registratie.

De inschrijfkosten voor leden van de FVB bedragen 345 euro, incl. overnachten & vol pension (overnachten indien beschikbaar).

De inschrijfkosten voor niet-leden vn de FVB bedragen 395 euro, incl. overnachten en vol pension (overnachten indien beschikbaar).

 

Voor vragen kun je mailen naar: nvbt.wvg.lvb@vaktherapie.nl

Link naar de website: https://werkveldgroeplvb.jimdofree.com/

 

Annuleren
Ben je genoodzaakt je inschrijving te annuleren, dan kan dit onder de volgende voorwaarden. Stuur een e-mail voor 18 maart 2022 naar info@vaktherapie.nl. Wij berekenen dan enkel de administratiekosten. Annuleer je na deze datum, dan is restitutie niet meer mogelijk.