Verhalen gezocht van cliƫnten

04 juli 2019

Voor de Week van de Vaktherapie zijn we op zoek naar verhalen van cliënten die vertellen hoe zij vaktherapie hebben ervaren en wat zij eraan gehad hebben. Deze plaatsen we op www.weekvandevaktherapie.nl en kunnen we in de Week van de Vaktherapie gebruiken op social media om zo vaktherapie onder de aandacht te brengen. Mooie praktijkverhalen om te delen zijn van harte welkom!
 

Wie schrijft?
Je kunt als vaktherapeut zelf schrijven, maar je kunt natuurlijk ook een cliënt vragen zijn verhaal op te schrijven. Je kunt ook verhalen van meerdere cliënten combineren. Belangrijk om te weten is dat we niet verwachten dat je een perfect verhaal aanlevert. Wij zullen het verhaal dat je indient redigeren.

Privacy
Je kunt als vaktherapeut anoniem blijven doordat we je dramatherapeut Sabine of speltherapeut Mo noemen. Cliënten kunnen bij voornaam genoemd worden. Een pseudoniem is ook prima.

Inhoud
Wat moet het verhaal in ieder geval bevatten?

  • Korte beschrijving van de cliënt
  • Korte beschrijving van de situatie/problematiek
  • Korte beschrijving van de interventie. Wat heeft de vaktherapeut gedaan?
  • Wat heeft vaktherapie betekent voor de cliënt in die situatie/met die problematiek? Met andere woorden: wat is het effect?

Lengte
Eén A4, zo'n 350 tot 450 woorden.

Format
Kijk hier voor het format. Dit is bedoeld als hulpmiddel bij het schrijven. 

Voorbeeld
Een voorbeeld van een cliëntverhaal kun je vinden op www.weekvandevaktherapie.nl/vaktherapie-verwoord

Aanleveren
Het cliëntverhaal kun je aanleveren per mail bij Susanne van der Lugt, FVB Communicaite, e-mail s.vanderlugt@vaktherapie.nl

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht