Nieuw verschenen: interventiebeschrijving over individuele danstherapie om non-verbale afstemming te bevorderen bij kinderen/adolescenten met ASS

03 juli 2020

Een nieuwe interventiebeschrijving is verschenen over de Shared Movement Approach (SMA). Het gaat om een Product Plus met het predicaat consensus based van Rosemarie Samaritter. Het beschrijft individuele danstherapie ter bevordering van de non-verbale afstemming bij kinderen en adolescenten met een autisme spectrum stoornis (ASS). 

 

Kinderen en adolescenten met ASS ervaren vaak problemen in de non-verbale afstemming met anderen. Dit kan de ontwikkeling van het interpersoonlijke contact ernstig belemmeren. De interventie Shared Movement Approach is een ontwikkelingsgerichte danstherapeutische behandelinterventie. SMA is ontwikkeld als behandelaanbod in de ambulante ggz voor kinderen en adolescenten met ASS. Het hoofddoel van deze interventie is de bevordering van de non-verbale afstemming in sociale interacties bij kinderen en adolescenten met ASS via de ontwikkeling en ondersteuning van (senso-)motorische regulatie en non-verbale regulatie tijdens interacties met een partner. 

De commissie CPMO publiceert alle interventiebeschrijvingen op de Databank Vaktherapie. Ook deze nieuwe interventiebeschrijving kun je hier vinden. 

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht