App met keuzehulp voor behandeling gebaseerd op zorgstandaarden

10 juni 2021

Akwa GGZ introduceert een gratis app met keuzehulpen voor professionals. Een keuzehulp ondersteunt jou als professional met concreet advies voor behandeling en begeleiding. De keuzehulp is gebaseerd op de inhoud van de zorgstandaarden. De app heeft keuzehulpen voor de zorgstandaarden ADHD, Angst, Bipolair, Persoonlijkheidsstoornissen, Psychose en Psychotrauma. De keuzehulpen voor Autisme en Verslaving gaan binnenkort in ontwikkeling. Andere standaarden volgen later. 

De keuzehulp leidt je langs vragen die gaan over bijvoorbeeld het stadium van de stoornis, de primaire zorgvraag, medicatie, risico op suïcide of zelfbeschadiging. Op basis van de ingevulde antwoorden volgt een advies dat je kunt gebruiken in het gesprek met de patiënt en naasten of het team. Afgestemd op de individuele situatie en samen met de patiënt maak je vervolgens de keuze voor een behandeling.

De app GGZ Standaarden is te downloaden in Google Play of in de Appstore. De keuzehulpen zijn ook als desktopversie beschikbaar bij de betreffende zorgstandaard op GGZ Standaarden onder het tabblad ‘Aan de slag’.

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht