'De rol van de therapeut' themanummer Tijdschrift voor vaktherapie

16 november 2017

Het themanummer van het Tijdschrift voor vaktherapie in 2018 gaat over de rol van de therapeut. Binnen een behandeling heeft een therapeut verschillende functies en rollen. Hij bepaalt bijvoorbeeld de methodiek en technieken die hij inzet. Ook zorgt hij voor een bepaalde behandelsetting. Het slagen van de therapie hangt voor een groot deel af van de relatie tussen therapeut en cliënt. Dat ook de persoon een rol speelt in de behandeling is duidelijk. Maar hoeveel mag een therapeut van zichzelf laten zien aan de cliënt? Hoe kan hij dit functioneel inzetten en hoever mag hij hierin gaan? In de relatie tussen therapeut en cliënt kunnen overdracht en tegenoverdracht een rol spelen. Hoe kun je dit signaleren en hoe ga je hiermee om? Als therapeut kun je ook te maken krijgen met ethische dilemma’s. Neem je een cliënt bijvoorbeeld tegen zichzelf in bescherming of respecteer je zijn autonomie juist? En hoe ga je om met een behandeling die vastloopt?

Kortom: het themanummer van het Tijdschrift voor vaktherapie in 2018 gaat over de rol van de therapeut. Heb je een idee voor een onderwerp of wil je zelf een bijdrage leveren? De redactie heeft je van harte welkom! Je kunt dit bijvoorbeeld doen in de vorm van een artikel, een praktijkverhaal of een column. Richtlijnen voor bijdragen en informatie over de procedure kun je hier vinden. Vergeet vooral niet om jouw bijdrage te ondersteunen met beeldmateriaal.

Je bijdrage of een suggestie hiervoor ontvangen we graag voor 1 maart 2018. Je kunt dit mailen aan tijdschrift@vaktherapie.nl.

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht