Vacature: lid hoofdredactie Tijdschrift voor vaktherapie (2 tot 4 uur per week)

02 december 2021

De hoofdredactie van het Tijdschrift voor vaktherapie is op zoek naar een enthousiaste hoofdredacteur die de hoofdredactie komt versterken. De hoofdredactie bestaat op dit moment uit drie personen, ieder met een eigen taak. We zoeken iemand die de uitdaging aangaat om artikelen van begin tot eind te begeleiden. Het gaat hierbij specifiek om de zoektocht naar de kern van het artikel en het begeleiden van de auteur bij het opzetten van een goede structuur voor het artikel. Je begeleidt een auteur van idee tot aan publicatie. Daarnaast houd je je als lid van de hoofdredactie bezig met beleidszaken.
 

Wat zijn jouw taken als hoofdredacteur?

Jij bent degene die de zoektocht aangaat met de auteur naar de kern van het artikel en de best passende structuur. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de auteur van de artikelen die jij begeleidt. Je begeleidt de auteur van idee tot publicatie. Redigeren van de artikelen is een belangrijk onderdeel hierin.

Als lid van de hoofdredactie woon je naast jouw werkzaamheden ook de hoofdredactievergaderingen bij (4x per jaar, avond door de week, online) en het overleg met de redactieraad (1x per jaar, avond door de week, in Utrecht). Daarnaast zijn er incidenteel bijeenkomsten met alle mensen die buiten de hoofdredactie een bijdrage leveren aan het Tijdschrift voor vaktherapie. 
 

Wat staat daar tegenover?

Je krijgt een maximale vrijwilligersvergoeding. Dit is € 1.500,- netto per jaar. Reiskosten en eventuele overige onkosten krijg je vanzelfsprekend vergoed. Als hoofdredacteur kom je in aanmerking voor registratiepunten.
 

Wat verwachten we van jou?

Je vindt het leuk om je te verdiepen in een breed scala aan artikelen. Je wordt enthousiast van het begeleiden van auteurs bij de totstandkoming van hun publicatie. Je bent in staat om samen met de auteur tot de kern te komen en om vastgelopen artikelen vlot te trekken. Daarnaast kun je uitgaan van een gemiddelde inzet van twee tot vier uur per week inclusief de vergaderingen.
 

Interesse of meer informatie?

Is dit iets voor jou? Reageer nu meteen! Je kunt reageren door een mail te sturen aan tijdschrift@vaktherapie.nl waarin je meer vertelt over jezelf en aangeeft waarom dit iets voor jou is.

Wil je meer weten, dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt mailen aan tijdschrift@vaktherapie.nl of bellen met de bladcoördinator, Susanne van der Lugt, telefoonnummer (030) 28 00 432. Zij is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag tijdens kantoortijden.

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht