Vacature betaalde penningmeester

19 september 2022

De Nederlandse Vereniging voor Beeldende Therapie (NVBT), heeft als doel beeldend therapeuten te verenigingen en hun belangen te behartigen. Het NVBT-bestuur bestaat uit gemotiveerde beeldend therapeuten, die verdeeld zijn over verschillende portefeuilles.

Wij zijn voor dit kleine en gedreven bestuur op zoek naar een:

Bestuurslid Penningmeester

8 uur per week

Voor een zittingstermijn van 3 jaar

Wat ga je doen?
Als bestuurslid penningmeester ben je verantwoordelijk voor het financiële beleid van de vereniging en vertaal je het jaarplan van de NVBT naar financiële middelen. Dit doe je door het opstellen van de jaarlijkse begroting, het controleren van het financieel jaarverslag en kwartaalrapportages, het coördineren van de kascontrole en het goedkeuren van betalingen en declaraties. Dit alles in samenwerking met de voorzitter en in overleg met de andere bestuursleden.

Je neemt maandelijks 's avonds deel aan de online vergaderingen van het NVBT-bestuur, waarvoor je algemene bestuur stukken leest, informatie verzamelt en jouw mening hierover vormt. Je bent aanwezig bij de Algemene Vergaderingen voor leden (2 x per jaar, online of centrale locatie). Daarnaast is er 2 keer per jaar 's avonds online overleg met de 6 penningmeesters van de andere beroepsverenigingen van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). De overige taken zijn vrij in te plannen en voer je uit vanuit huis.

Wat neem je mee?

Minimaal op HBO werk- en denkniveau (je hoeft geen beeldend therapeut te zijn).
De kennis
- van het vertalen van beleid naar een begroting.
- om te sturen op een meerjarenbegrotingsplan.
- om gaandeweg het jaar de uitgaven bij te sturen om binnen de begroting te blijven.
- van Excel.
Het vermogen sparringpartner is van een gedreven bestuur.
Zelfstandigheid om uitvoerende taken op te pakken.

Wat bieden we?

Een functie van gemiddeld 8 uur per week, welke op vrijwillige basis mogen worden uitgebreid. Enige flexibiliteit is gewenst.
Tijdens de proefperiode van drie maanden, ontvang je een vergoeding van €125,- (incl. BTW) per maand. Je draait dan mee, maar maakt nog geen grote beslissingen.
Na wederzijdse wens van voortzetting van werkzaamheden na 3 maanden ontvang je een vergoeding van € 29,- per uur met een maximum van 8 uur per week en onkostenvergoeding (alles inclusief BTW).
Een zelfstandige werkomgeving binnen een klein betrokken team.
Samenwerking met een grote groep vaktherapeuten (ook binnen federatief verband), voor een zittingstermijn van 3 jaar.

Heb je zin in een nieuwe leuke uitdaging en denk je dat jij het nieuwe bestuur van de NVBT kunt ondersteunen en vormgeven? Solliciteer dan voor deze bestuursfunctie!

Stuur vóór 23 september 2022 jouw motivatie met CV.

Gesprekken vinden via Teams plaats op maandag 3 oktober 2022 vanaf 20.00 uur.

Heb je vragen of behoefte aan meer informatie?

Neem dan contact op met Arja Diepstraten: nvbt.penningmeester@vaktherapie.nl.

Zie ook: NVBT
Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht