Vaktherapieprijs: inschrijven kan nog tot 1 november!

11 oktober 2022

Eens in de 2 jaar reiken we de Vaktherapie-prijs uit. Met deze prijs willen we bepaalde initiatieven of plannen waarderen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1.000,- om het idee, plan, project of de aanpak (verder) uit te voeren en daarnaast uit het kunnen inzetten van 25 uur aan expertise of helpende handen voor de uitvoering. Tijdens het FVB-congres in 2023 op zaterdag 25 maart zal de Vaktherapie-prijs voor de tweede keer uitgereikt worden. Heb je een idee, plan of initiatief en wil je meedingen naar de Vaktherapie-prijs? Dien dan jouw inzending in voor 1 november 2022.
 

Thema: samenwerking

Het thema van de Vaktherapie-prijs is Samenwerking. Door samen te werken kun je verder komen. Je gaat voor een gezamenlijk resultaat, zet je eigen kwaliteiten in, benut die van de ander en vindt een evenwicht tussen eigen belang en het belang van de samenwerkingspartner. Samenwerking is van belang om vaktherapie verder te brengen. 

Waar kun je dan aan denken als het om de Vaktherapie-prijs gaat?

  • Samenwerking op beleidsniveau rond een bepaald thema
  • Het aanbieden van een module voor een specifieke doelgroep samen met een psycholoog
  • Samenwerking met andere professionals op lokaal niveau, bijvoorbeeld het gezondheidscentrum en het wijkteam
  • Samenwerking met andere vaktherapeuten, ook van andere disciplines
  • Een co-creatie met een groep (ex-)cliënten

Maar verras ons vooral ook met jullie initiatieven en ideeën!
 

Wie kunnen meedingen?

Het gaat altijd om een idee of initiatief dat bijdraagt aan het verstevigen van vaktherapie. De indiener hoeft geen lid te zijn van een bij de FVB aangesloten beroepsvereniging. Alle vaktherapeuten kunnen hun idee, plan, project of aanpak indienen om in aanmerking te komen voor deze prijs.FVB-initiatieven en initiatieven van de beroepsverenigingen zijn uitgesloten van deelname. Dit geldt onder andere voor kennisnetwerken, commissies en werkgroepen van de FVB of van een bij de FVB aangesloten vereniging. 
 

De jury en nominaties

De jury bestaat deze ronde uit juryvoorzitter Pauline Zwart (voormalig voorzitter FVB-bestuur), Esther Koster (winnaar Vaktherapie-prijs 2018), Erik Verbart en Monique Wilmer (beiden namens de Cliënten Adviesraad Vaktherapie) en Flip Looyen (beeldend therapeut en docent aan de Hogeschool Utrecht). De jury beoordeelt de binnengekomen inzendingen aan de hand van een aantal criteria en nomineert uiteindelijk 3 tot 4 inzendingen. De genomineerden pitchen hun inzending tijdens het FVB-congres. Tijdens het congres kunnen de aanwezigen stemmen op de genomineerden. Het congres sluit af met de prijsuitreiking.

Meedingen?

Heb jij een plan of project dat in aanmerking kan komen voor deze prijs? Kijk hier voor de criteria en de procedure. Wil je meedingen naar deze prijs? Vul dan het inschrijfformulier in. Indienen kan tot dinsdag 1 november 2022. We zijn heel benieuwd naar de inzendingen!

Heb je nog vragen, dan kun je ons bellen op (030) 28 00 432 of mailen naar secretariaat@vaktherapie.nl. We zijn heel benieuwd naar de inzendingen!

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht