Nog één maand om je in te schrijven voor de Vaktherapie-prijs!

31 mei 2018

Dit jaar reiken we voor het eerst de Vaktherapie-prijs uit. Hiermee willen we initiatieven of plannen van jullie als vaktherapeuten extra waarderen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1.000,- om het idee, plan, project of de aanpak (verder) uit te voeren en daarnaast uit het kunnen inzetten van 25 uur aan expertise of helpende handen voor de uitvoering. Bovendien ontvangt de winnaar zelf een geldbedrag van € 250,-. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt, dit jaar voor het eerst tijdens het FVB-congres op zaterdag 3 november 2018. Elke keer heeft de prijs een bepaald thema. 

Thema 2018: 'samenwerking'

Het thema van de Vaktherapie-prijs 2018 is Samenwerking. Door samen te werken kun je verder komen. Je gaat voor een gezamenlijk resultaat, stemt af, zet je eigen kwaliteiten in, benut die van de ander en vindt een evenwicht tussen eigen belang en het belang van de samenwerkingspartner. Samenwerken kan worden gedefinieerd als het gezamenlijk inzetten om een bepaald doel te bereiken. Waar kun je dan aan denken als het om de Vaktherapie-prijs gaat?

  • Samenwerking op beleidsniveau rond een bepaald thema
  • Het aanbieden van een module samen met een psycholoog
  • Samenwerking met andere professionals binnen het gezondheidscentrum
  • Samenwerking met andere vaktherapeuten, ook van andere disciplines

Wie kunnen meedingen

Vaktherapeuten (leden en niet-leden) kunnen hun idee, plan, project of aanpak indienen om in aanmerking te komen voor deze prijs. Dit kan ook een kleinschalig, lokaal project zijn. 
 

De jury en nominaties

De jury bestaat deze ronde uit juryvoorzitter Pauline Zwart (voormalig voorzitter FVB-bestuur), Truus Jans (beeldend therapeut) en Rineke van der Baan (dramatherapeut). De jury beoordeelt de binnengekomen inzendingen aan de hand van een aantal criteria en nomineert uiteindelijk 3 tot 4 inzendingen. De genomineerden pitchen hun inzending tijdens het FVB-congres. Tijdens het congres kunnen de aanwezigen stemmen op de genomineerden. Het congres sluit af met de prijsuitreiking.
 

Heb jij een plan of project dat in aanmerking kan komen voor deze prijs?

Kijk hier voor de criteria en de procedure. Wil je meedingen naar deze prijs? Vul dan het inschrijfformulier in. Indienen kan tot zondag 1 juli 2018. We zijn heel benieuwd naar de inzendingen!

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht