Vaktherapeuten

Landelijk Domeinprofiel bachelor opleidingen vaktherapeutische beroepen gepresenteerd

02 februari 2016

Zaterdag 30 januari 2016 is het Landelijk Domeinprofiel bachelor opleidingen vaktherapeutische beroepen gepresenteerd tijdens de 1e Landelijke Studiedag van de opleidingen vaktherapeutische beroepen in samenwerking met de FVB. Bij de positionering van vaktherapeuten is het van belang om aan te kunnen tonen dat de brede variatie aan opleidingen allen opleiden tot dezelfde competenties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanvraag voor erkenning als beschermde opleidingstitel volgens artikel 34 van de Wet BIG of de onderhandelingen met de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd over de opleidingen die toegang geven tot dit register. Het Landelijk Domeinprofiel voor de bacheloropleidingen heeft twee functies:

  • Voor andere beroepsgroepen, beleidsmakers en hulpvragers beschrijft het wat je van vaktherapeutische bacheloropleidingen kan verwachten.
  • Voor de verschillende opleidingen vormt het de basis waarop ze verder kunnen werken aan het eigen opleidingsplan, ingekleurd naar de sector en naar de eigen specifieke instellingseisen. De opleidingen moeten kunnen aangeven hoe de eigen opleiding zich verhoudt tot het domeinprofiel.

Via het Landelijk Domeinprofiel en de aanstaande clusteraccreditatie kunnen we als FVB in de toekomst eenduidig en onafhankelijk aantonen dat de deelnemende opleidingen opleiden tot de gevraagde competenties. Het is hiermee een nieuwe bouwsteen in ons bouwwerk.

Kijk hier voor het Landelijk Domeinprofiel bachelor opleidingen vaktherapeutische beroepen.

Zie ook  bachelor opleiding