Vaktherapeuten
15
okt

Webinar: Een nieuwe kijk voor jou als professional: sámen met het informele netwerk van de jongere of het gezin

Evenement
11:30 - 13:00
Online Downloaden als iCal

Informele steun: Hoe kun je écht samenwerken met de mensen uit de eigen omgeving van een gezin?

Vraag jij wel eens aan een jongere “Wie vertrouw je?", "Bij wie voel jij je fijn?" of "Wie wil je de volgende keer meenemen naar een gesprek met mij?"

Wil jij leren over hoe je samen met de mensen uit de eigen omgeving van een jongere of gezin kunt werken aan hun veerkracht? Hoe je als professional met plezier kunt bijdragen aan duurzame verandering voor de jongere of het gezin? Meld je aan!

Els Bijman, projectleider JIMpact bij Stichting JIMwerkt, vertelt tijdens dit webinar over Circulaire Zorg, waar de JIMaanpak een voorbeeld van is. De visie van Circulaire Zorg gaat uit van duurzame verandering in een gezin door de omgeving van het gezin te betrekken en te versterken. Je hoeft hierdoor minder snel professionele hulpverlening in te schakelen voor een jongere of gezin en als je als hulpverlener betrokken bent, kun je sneller afschalen. Met circulaire zorg worden jongeren en gezinnen namelijk sneller veerkrachtig en heb jij als professional meer plezier in je werk.

Over JIMwerkt en de JIMaanpak:
‘Iedere jongere een JIM’ (Jouw Ingebrachte Mentor). Dat is de missie van JIMwerkt. De JIM is een door de jongere zelfgekozen steunfiguur uit het eigen netwerk, heel dichtbij (opa, tante) en soms meer op afstand (buurvrouw, vertrouwde sportcoach). De JIM fungeert als brug tussen de jongere, de ouder(s) én jou als professional, waardoor onderlinge samenwerking mogelijk wordt. Bekijk eventueel deze korte video over ‘Wat levert werken met JIM op?’ voor professionals.

Circulaire zorg vraagt een gelijkwaardige relatie en een andere houding van jou als professional. Hoe werkt dat? En hoe investeer je in samenwerking met het netwerk, ook als de resultaten onzeker zijn? Luister mee!

Tijdens dit webinar leer je:

👉 over de visie van Circulaire zorg en over JIM

👉 hoe een gelijkwaardige relatie eruitziet

👉 welke houding dat vraagt van jou als professional

👉 hoe je investeert in de samenwerking met de mensen uit de omgeving van een gezin, ook als de resultaten onzeker zijn
 

Klik hier om je aan te melden.

Dit webinar is voor (jeugd)hulpverleners en andere geïnteresseerde professionals die werken met jongeren of gezinnen. 

Inschrijven

Inschrijven voor dit evenement kan via de link in de tekst hierboven.