Vaktherapeuten

Dorien Jonkers

Dorien Jonkers

Ik ben Dorien Jonkers, geboren in 1982. Werkzaam als verpleegkundige en onderwijsassistent in het speciaal onderwijs, maar daarnaast ook vrijwilliger bij de Vereniging Kinder Kanker Nederland en nu dus ook in de clientenadviesraad vaktherapie van de FVB.

In m’n leven inmiddels genoeg meegemaakt waardoor therapie me niet vreemd is. Via (huis)artsen word je al snel doorverwezen naar een psycholoog. Zeker helpend, maar al snel merkte ik dat door alleen maar met m’n hoofd aan de slag te zijn ik niet verder kwam in mijn proces.

Er kan zoveel aan gevoel en herinneringen opgeslagen zijn in je eigen lijf, dat praten niet altijd de beste oplossing is, maar werken met je eigen lichaam wel.

Ik heb kennis mogen maken met diverse vaktherapieën zoals muziek, creatief, PMT en drama/ spel. Processen kwamen in een stroomversnelling en gevoelens kwamen eindelijk los.

Ik gun deze ervaring iedereen! Maar hiervoor is meer her- en erkenning nodig wat vaktherapie is en kan betekenen. Een duidelijk overzicht voor waar je terecht kan, een betere (door)stroming naar vaktherapeuten vanuit de (huis)artsen, maar vooral een betere vergoeding zodat vaktherapie gelijk kan komen te staan aan een gesprek met een psycholoog.

Vanuit mijn ervaring kan ik zeggen, daar hebben ze al het recht toe! Vandaar dat ik ook niet hoefde na te denken om lid te worden van de clientenadviesraad en hier zo een steentje aan bij kan dragen.