FVB-congres

Elke twee jaar organiseren we als FVB het FVB-congres. Dit is een mooi event om nieuwe kennis over vaktherapie op te doen en om andere vaktherapeuten te ontmoeten.Zaterdag 25 maart 2023 staat het volgende FVB-congres gepland. Locatie is de Hogeschool Leiden. We zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen, maar we kunnen wel al beloven dat het voor iedere vaktherapeut een waardevolle dag belooft te worden!

 

 

Vanwege corona hebben we het congres in 2021 helaas niet doo laten gaan. Het laatste FVB-congres was in november 2018. Je kunt hier een sfeerimpressie vinden van het FVB-congres 'Vaktherapie werkt. Hoe dan?':

Tijdens het congres konden de bezoekers aan een aantal workshops deelnemen. Onderstaand vind je de presentaties van de workshops die beschikbaar zijn: 

 

Highlights evaluatie enquête FVB-congres 2018

Het FVB-congres 2018 heeft op zaterdag 3 november plaatsgevonden. Inmiddels hebben we de evaluatieformulieren van de deelnemers verwerkt. Deelnemers geven een ruime voldoende voor het congres: 7,4. Veel mensen geven aan dat ze de opening als lang(dradig) hebben ervaren, maar deze wordt toch met een 7,3 beoordeeld. Bij de opening en de keynote-spreker zou de techniek de volgende keer wel beter mogen, geven de deelnemers aan.

Alle workshops zijn met een voldoende beoordeeld, hoewel de laagst scorende workshop net met de hakken over de sloot is. We zien grote verschillen in de beoordeling van de verschillende workshops. De hoogst scorende workshop kreeg maar liefst een 8,6, de laagst scorende workshop een 5,6. Workshops die lager scoorden werden als interessant ervaren, maar de bezoekers vonden deze inhoudelijk vrij algemeen en oppervlakkig. Het mag de volgende keer dus meer de diepte in.

Over de Vaktherapie-prijs is nagenoeg iedereen enthousiast. Deze werd tijdens het FVB-congres voor het eerst uitgereikt. Een paar reacties:

 • "De Vaktherapie-prijs vond ik een mooie aanvulling op het congres en een goed initiatief."
 • "Leuk: Vaktherapie-prijs!"
 • "Héél tof dat deze Vaktherapie-prijs in het leven is geroepen.''

 

Wat hebben we nog meer uit de evaluatie kunnen halen?

 • De zaterdag is en blijft de meest populaire congresdag.
 • De FVB-nieuwsbrief is het meest belangrijke middel om op de hoogte te worden gebracht van het congres.
 • Over de aankondiging van het congres is iedereen tevreden, al had dit (vooral via sociale media) nog wel wat meer gemogen. 
 • De inschrijving voor het congres via de FVB-website krijgt gemiddeld een 8. Bijna iedereen is hier zeer tevreden over.
 • De accomodatie vonden veel mensen iets te krap voor het aantal bezoekers dat er was. Bij het volgende congres over twee jaar zou een wat ruimere zaal gewenst zijn.

 

Als afsluiting nog een paar algemene reacties op deze geslaagde dag: 

 • "Wat mij betreft echt praktische handvatten waar iedereen iets in kan bijdragen: - Hoe zet je jezelf beter op de kaart - Wat kan je doen om je vak uit te dragen - Hoe kan je onderzoek opstarten - Welke stappen?"
 • "Heel fijn dat dit georganiseerd wordt. Ook fijn om te zien dat we er iets positiever voorstaan als vaktherapeuten dan 2 jaar geleden."
 • "Ik zie mensen met hart voor hun vak. Mooi"
Deel dit via: