Vaktherapeuten

Achterban FBZ stemt in met cao Ziekenhuizen

13 juli 2017
In de nacht van 15/16 mei bereikten FBZ, FNV, CNV, NU’91 en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) een principeakkoord voor een nieuwe cao, die geldt voor werknemers in een algemeen ziekenhuis of revalidatie-instelling. In het akkoord is afgesproken dat werknemers gedurende de looptijd een salarisverhoging krijgen van 3,75%, eenmalige uitkeringen van in totaal € 525 (bij een voltijd dienstverband), en een verhoging van de vakantiebijslag van 8,0 naar 8,33%. Daarnaast is het generatiebeleid geïntroduceerd en worden medewerkers die mogelijk onregelmatigheidstoeslag tijdens vakantie hebben gemist, hiervoor gecompenseerd over de jaren 2012, 2013 en 2014.
 
Verder zijn afspraken gemaakt over de pensioenaftopping, zijn belangrijke stappen gezet om de positie van aan medisch specialisten gelijkgestelde beroepsbeoefenaren te versterken (zoals klinisch psychologen) en is de lijst met kwaliteitsregisters die voor vergoeding in aanmerking komen, uitgebreid met vijf verenigingen. 
 
Alle 17 FBZ-verenigingen met leden onder de cao Ziekenhuizen, waaronder ook wij als FVB,  lieten weten dat hun leden met de nieuwe cao instemmen.

Zie ook  CAO Ziekenhuizen