Vaktherapeuten

Eerste podcast uit serie van 8 over vaktherapie online

15 november 2023

Deze week is het de Week van de Vaktherapie en vandaag (15 november) is het ook nog eens de Europese Dag van de Muziektherapie. Een mooie aanleiding om onze eerste podcast uit een serie van 8 te delen. In deze podcastserie gaat Bram Bakker in gesprek met vaktherapeuten om meer te weten te komen over vaktherapie.

In deze eerste podcast heeft hij Martina de Witte te gast. Zij is muziektherapeut en onderzoeker bij de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) en bij de University of Melbourne. In deze podcast vertelt Martina meer over hoe muziektherapie kan helpen bij het reduceren van stress, in het bijzonder bij mensen met een licht verstandelijke beperking of dementie.

Vanaf nu kun je de komende 8 weken elke week een podcast van ons verwachten. Fijn als je deze binnen jouw netwerk deelt om zo meer bekendheid te geven aan alle disciplines binnen vaktherapie!

De podcast kun je hier vinden: Martina de Witte, muziektherapeut en onderzoeker bij de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) en University of Melbourne: ‘Het bijzondere aan muziek is dat het alle delen van het brein prikkelt.’ (art19.com) en op onze social media-kanalen.

Zie ook  stress dementie Week van de vaktherapie LVB Podcast