Vaktherapeuten

Heb jij je gegevens up-to-date?

01 februari 2018

Als FVB verzorgen we de ledenadministratie van jouw beroepsvereniging. Via onze website kun je zelf jouw gegevens beheren. Belangrijk, want jouw gegevens gebruiken we voor verschillende zaken.

  • Gerichte informatie. Denk hierbij aan informatie die alleen relevant is voor mensen met een bepaalde specialisatie. Vul dus naast jouw werkveld ook de doelgroep, het aandachtsgebied en de methodiek in.
  • De gegevens zijn de basis voor de zoekfunctie Leden-zoeken-leden waarmee leden kunnen zoeken naar andere leden, bijvoorbeeld om iemand door te verwijzen.
  • De adresgegevens gebruiken we voor de verzending van het Tijdschrift voor vaktherapie.
  • Ook gebruiken we de gegevens voor de jaarlijkse facturatie van de contributie en eventuele registratie- of verzekeringskosten.
  • Daarnaast gebruiken we de gegevens voor gerichte cao-informatie. Ben je in loondienst en val je onder een cao, vul deze gegevens dan in, zodat je deze informatie ontvangt.
  • De informatie over onder welke cao je valt, wordt ook weer gebruikt voor het bepalen van de hoogte van de contributie die jouw beroepsvereniging aan de FBZ betaalt. Zorg er dus voor dat deze informatie actueel is.
  • Als er sprake is van een reorganisatie bij jouw werkgever, dan kunnen we je op de hoogte stellen, bijvoorbeeld over bijeenkomsten voorafgaand aan het opstellen van het sociaal plan. Vergeet dus niet om ook je werkgever in te vullen.
  • De FVB heeft een overeenkomst gesloten met Vektis voor het aanleveren van informatie met betrekking tot vrijgevestigde vaktherapeuten. Deze informatie gebruiken de zorgverzekeraars. Het is hiervoor dus van belang dat je praktijkgegevens en AGB-code goed in onze gegevens staan.
  • Ben je vrijgevestigd, vul dan alle informatie over je praktijk in. Deze gegevens vormen de basis voor de zoekfunctie Zoek-een-vaktherapeut op www.vaktherapie.nl. 
  • Je kunt in je profiel ook aangeven of je de nieuwsbrief voor vrijgevestigde vaktherapeuten wilt ontvangen. Als je dit hebt aangevinkt en je gegevens zijn bekend, dan ontvang je deze van de commissie VVT.
     

Hoe kun je jouw profiel actualiseren?

Als je bent ingelogd, zie je rechts boven jouw naam. Klik hierop en kies de optie ‘Profiel’. Je kunt hier al je gegevens inzien. De meeste gegevens kun je zelf aanpassen. Zorg ervoor dat je profiel zo volledig mogelijk is ingevuld. Het gaat om jouw persoonlijke gegevens, je lidmaatschapsgegevens en de gegevens van je werkgever of jouw eigen praktijk.

We vragen iedereen bij persoonlijke gegevens doelgroep, werkveld, aandachtsgebied en methodiek in te vullen. Heb je een eigen praktijk, dan vragen we je dit ook voor de eigen praktijk in te vullen, omdat dit hiervan af kan wijken. Je kunt als persoon ervaring hebben met alle doelgroepen, maar jouw eigen praktijk kan zich op een bepaalde doelgroep richten.

Vergeet bij het aanpassen en aanvullen van je gegevens niet op ‘Opslaan’ te drukken. Wanneer je na het wijzigen de pagina ververst (F5), dan zie je vervolgens de gewijzigde gegevens. Dit is zoals je dan bij ons bekend bent en dit zijn de gegevens die gebruikt worden.

Tip: Heb je een eigen praktijk? Kijk dan hoe jouw gegevens naar boven komen via Zoek-een-vaktherapeut op www.vaktherapie.nl.

Zie ook  gegevens mijn profiel