Vaktherapeuten

Oproep: meld ervaringen met gemeenten en verwijzers aan onderzoeksprogramma De Monitor

06 februari 2017

Als FVB willen we meer ruchtbaarheid geven aan de ‘ditkannietwaarzijn’-situaties die vrijgevestigde vaktherapeuten soms tegenkomen in hun praktijk. Het gaat hierbij om ervaringen in de jeugdhulp met gemeenten en verwijzers. Ook voorbeelden die aangeven hoe ingewikkeld het kan zijn om financiering te vinden voor een volwassene met (chronische) psychische klachten zijn welkom. De Monitor heeft interesse in deze verhalen van vaktherapeuten. We kunnen op deze manier duidelijk maken welke bijzondere positie we als vaktherapeuten in het (financiële) zorgsysteem hebben.

De Monitor afbeeldingDe Monitor is een onderzoeksjournalistiek programma met presentator Teun van de Keuken waarbij het publiek actief meehelpt bij onderzoeken. Het programma biedt de mogelijkheid aan klokkenluiders en tipgevers om hun verhaal te vertellen. Aan de hand van die verhalen slaat het team van De Monitor aan het researchen. Als we met z'n allen brieven sturen, dan is de kans groter dat De Monitor een onderzoek naar dit onderwerp start. Er zijn al contacten met de redactie van De Monitor. Het team 'Jeugdhulp en PGB' heeft interesse in de verhalen van vaktherapeuten. Voor alle duidelijkheid: een brief sturen betekent niet dat je op tv komt en jouw ervaringen zullen ook niet openbaar zijn. 

Geef een signaal door je ervaringen met gemeenten en verwijzers op te schrijven en te sturen aan De Monitor, e-mail demonitor@kro-ncrv.nl en stuur dit ook aan de Kinderombudsman, e-mail ombudswerk@dekinderombudsman.nl, waar het om jeugdhulp gaat. Doe dit onder vermelding van het onderwerp: 'Vaktherapie en jeugdhulp' resp. 'Vaktherapie en vergoedingen volwassenen'. Zet Irene Rentenaar, e-mail i.rentenaar@vaktherapie.nl en Terenja Dors, e-mail nvbt.belangenbehartiging@vaktherapie.nl in de cc van de mail zodat we vanuit de FVB ook op de hoogte blijven. 

Zie ook  transitie Jeugdhulp vergoedingen vrijgevestigden gemeenten