Vaktherapeuten

P3NL vraagt ook namens FVB aandacht voor aantal onderwerpen bij informateur Ronald Plasterk

22 januari 2024

 

  

Als FVB zijn we aangesploten bij P3NL, een federatie van elf wetenschappelijke verenigingen en beroepsverenigingen op het gebied van de psychologische en pedagogische zorg. 

P3NL heeft informateur Ronald Plasterk aandachtspunten meegegeven voor het nieuw te vormen kabinet. De bij P3NL aangesloten verenigingen (waaronder wij als FVB) vragen aandacht voor de focus op

  • het bieden van tijdige, passende zorg
  • het bevorderen van domeinoverstijgende samenwerking
  • het investeren in mentale gezondheid
  • het belang van preventie
  • goede jeugdhulp en jeugd-GGZ

Lees hier de hele brief.

Over P3NL
P3NL is een federatie van elf wetenschappelijke verenigingen en beroepsverenigingen, waarvan wij als FVB er één zijn. Deze verenigingen brengen hbo- en wo-opgeleide professionals samen die werkzaam zijn in de psychologische en pedagogische zorg. Gezamenlijk hebben de verenigingen de ambitie en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een mentaal gezonde samenleving.

De professionals zijn werkzaam in de zorg, jeugdhulp en ondersteuning en werken zo aan de mentale gezondheid van de samenleving. P3NL stimuleert de samenwerking tussen de verenigingen, verbindt een divers beroepenveld, bevordert de kwaliteit van zorg en draagt bij aan de profilering van de psychologische en pedagogische professional. P3NL streeft ernaar dat professionals op grond van hun bekwaamheid samen met hun cliënten bepalen wat de juiste zorg of ondersteuning is. Dit vraagt om een domeinoverstijgende benadering.

P3NL werkt onder meer samen met cliëntenorganisaties, overheden, zorgverzekeraars, kennisinstituten en beroeps- en brancheverenigingen op het gebied van zorg en ondersteuning.

Zie ook  P3NL Formatie