Vaktherapeuten

Tweede podcast uit serie van 8 over vaktherapie online: dit keer PMT-er Cees Boerhout over hoe je de zelfhaat bij een eetstoornis met vaktherapie kunt omzetten naar constructieve kracht.

22 november 2023

Deze week kun je luisteren naar de tweede podcast over vaktherapie. In deze podcastserie gaat Bram Bakker in gesprek met vaktherapeuten om meer te weten te komen over vaktherapie. 

In deze aflevering is PMT-er Cees Boerhout te gast. Cees heeft veel gewerkt met mensen met een eetstoornis. Cees zegt hierover: “Het gaat niet alleen om angst voor lichaamsvormen, gewicht en vet. Vaak zie je dat cliënten een enorme, destructieve zelfhaat en onderdrukte woede hebben. De aandoening zelf is eigenlijk al een grote destructieve, kracht. De vraag is hoe je deze kracht kunt omzetten naar iets constructiefs.” Daar kan vaktherapie en specifiek PMT bij helpen, juist omdat woede en agressie lichamelijk zijn. PMT leert je omgaan met de angst, maar ook met de woede. Een eetstoornis heeft impact op het hele gezin, ook hier zie je frustratie en woede. Voor bijvoorbeeld ouders kun je als vaktherapeut iets betekenen door het hele systeem rondom de cliënt bij de behandeling te betrekken.

Vanaf nu kun je de komende weken elke week een podcast van ons verwachten. Fijn als je deze binnen jouw netwerk deelt om zo meer bekendheid te geven aan alle disciplines binnen vaktherapie!

De podcasts kun je hier vinden.

Luister je liever via Spotify of Apple Podcasts, dan kan dat ook:

Dit is de tweede aflevering uit onze podcastserie. In de eerste aflevering ging Bram Bakker in gesprek met Martina de Witte. Zij is muziektherapeut en onderzoeker bij de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) en bij de University of Melbourne. In deze podcast vertelt Martina meer over hoe muziektherapie kan helpen bij het reduceren van stress, in het bijzonder bij mensen met een licht verstandelijke beperking of dementie

Zie ook  eetstoornis Podcast