Vaktherapeuten

Vaktherapeut gezocht voor rubriek 'Kijk eens in de keuken van...' van vakbond FBZ

28 juli 2022

Vakbond FBZ vertegenwoordigt meer dan 40.000 zorgprofessionals die werkzaam zijn in verschillende vakgebieden, waaronder vaktherapeuten. Profilering van het vak staat centraal bij veel van de verenigingen die bij de FBZ zijn aangesloten. Om elkaar hierin te ondersteunen en te verbinden heeft FBZ de rubriek 'Kijk eens in de keuken van' in het leven geroepen. Op deze manier kunnen andere professionals kennis maken met een ander vakgebied.

Als FVB krijgen we nu de kans om in deze rubriek aandacht aan vaktherapie te geven en een vaktherapeut (in loondienst) te laten interviewen. Zou jij hieraan mee willen werken, stuur dan een mail aan secretariaat@vaktherapie.nl met jouw naam, telefoonnummer, mailadres, discipline en de organisatie waar je werkt. Na de zomersluiting van ons bureau nemen we dan contact met je op. 

De rubriek is onderverdeeld in een alinea die gaat over wat de desbetreffende zorgprofessional doet, waar hij werkt, welke loopbaanperspectieven er zijn en een stukje over hun kwaliteitsregister. De rubriek sluit af met een interview van zo'n 500 woorden met een professional uit het vak. Een voorbeeld kun je hier vinden. 

Een communicatiemedewerker van FBZ zal je dan interviewen. Dit kan telefonisch en duurt ongeveer 20 minuten. Je vertelt meer over je beroep. Vragen die je krijgt zijn bijvoorbeeld waarom heb je voor dit vak gekozen? Hoe haal je voldoening uit je werk/wat vind je het leukste aan je werk? Wat zijn vooroordelen over het vak? Het interview verwerkt FBZ in een kort artikel. 

Het artikel met interview komt als nieuwsbericht op de website van de FBZ en is straks terug te vinden onder de FVB-pagina op de FBZ-website. Als FVB kunnen we het artikel zelf ook delen via onze eigen kanalen, dit kun jij ook doen binnen jouw eigen netwerk. Voordat het artikel definitief gepubliceerd wordt op de website en in hun nieuwsbrief, stemmen ze het nog met jou af. 

Bij het artikel komt ook een foto van je. Deze lever je zelf aan. 

Zie ook  FBZ profileren