Vaktherapeuten

Weinig tijd om iets te organiseren tijdens de Week van de Vaktherapie? Kijk hier hoe je toch iets kunt doen!

23 oktober 2023

Van maandag 13 tot en met zondag 19 november 2023 is het weer de Week van de Vaktherapie. Dit jaar is het thema Emoties. Heb je weinig tijd om iets te organiseren? Kijk dan hieronder voor tips hoe je met een kleine tijdsinvestering toch iets kunt doen!

  • Deel elke dag via social media een cliëntverhaal. Voorbeelden kun je hier vinden
  • Deel artikelen over vaktherapie met verwijzers. Deze artikelen kun je vinden in de Databank Vaktherapie. Deze Databank is openbaar toegankelijk. Je kunt hier voor elke discipline zoeken op doelgroep, werkveld en aandachtsgebied. Je kunt een aantal artikelen delen met verwijzers met het bericht dat jij denkt dat dit interessant is om te lezen. 
  • Deel de filmpjes, podcasts of cliëntverhalen die we hebben over vaktherapie. Deze kun je hier vinden. 
  • Natuurlijk kun je ook de banners gebruiken die we hebben. Deze kun je gebruiken op je website, voor social media en onder je autohandtekeing. Mensen kunnen dan op www.vaktherapie.nl meer informatie vinden over vaktherapie. De banners kun je hier vinden.
  • Bestel een aantal posters en hang deze op bij de supermarkt, het gemeentehuis, de school, de huisarts, de snackbar en de bibliotheek. Materialen kun je hier bestellen. 
  • Of bestel een aantal boekjes met meer informatie over vaktherapie en verspreid deze.
  • Heb je een eigen praktijk en wil je een mooie binnenkomer hebben om in contact te komen met de praktijkondersteuner ggz? Bestel een HEMA-taart met het logo van de Week van de Vaktherapie en ga langs bij de huisartsenpraktijk of het gezondheidscentrum. Het ontwerp voor de HEMA-taart kun je hier vinden. Wil je het iets gezonder houden? We hebben ook kleine pepermuntdoosjes die je kunt bestellen. 
  • Werk je bij een instelling en is vaktherapie niet altijd even goed in beeld bij collega's? Bestel dan een t-shirt of trui en draag deze samen met alle andere vaktherapeuten tijdens de Week van de Vaktherapie. Ontwerpen die je hiervoor kunt gebruiken vind je op onze website

Het is belangrijk dat vaktherapie een stevige positie heeft. Op deze manier krijgen we meer voor elkaar en het maakt jou als vaktherapeut minder kwetsbaar in moeilijke tijden. Of je nu een eigen praktijk hebt of in een instelling werkt. Om deze reden is de Week van de Vaktherapie in het leven geroepen. Als iedere vaktherapeut deze week iets doet, dan zetten we met elkaar vaktherapie op de kaart. Jij doet toch ook mee?

Zie ook  Week van de vaktherapie