Vaktherapeuten

Wist je dat je je contributie terug kunt vragen?

13 oktober 2022

Ben je in loondienst? Dan kun je de contributie die je betaalt voor het lidmaatschap van jouw beroepsvereniging terugvragen. Deze contributie heeft de status van vakbondscontributie. Als FVB zijn we aangesloten bij de vakbond FBZ. Zij hebben in verschillende cao’s afspraken gemaakt over vergoeding van de contributie. Maak hier vooral gebruik van: je hebt er recht op en het kan je een aanzienlijk voordeel opleveren!

Je moet wel zelf in actie komen als je in aanmerking wilt komen voor teruggave van de contributie over dit jaar. Dit moet je bij je werkgever kenbaar maken. Lever hiervoor de factuur van je beroepsvereniging in. Doe dit voor half november, dan kan jouw werkgever dit tijdig met je salaris verrekenen. Het financiële voordeel krijg je dus niet terug van jouw beroepsvereniging, maar van jouw eigen werkgever. Vraag aan de afdeling personeelszaken wat je precies moet doen.

Kijk op de cao-pagina bij de cao die op jou van toepassing is. Hier kun je terugvinden wat precies is afgesproken over de vergoeding van je contributie. 

Zie ook  vergoeding contributie contributie