07
nov

Webinar: Wat werkt?

Evenement
12:00 - 13:00
Online Downloaden als iCal

Webinar: Wat werkt

#4 uit de online reeks van het Ondersteuningsteam

De verborgen lessen van je werk zichtbaar maken
Leren is geen vanzelfsprekendheid; het vereist gerichte inspanning en aandacht. Terwijl vaak het oppakken van wat werkt, wordt overgelaten aan toeval, zonder een duidelijk plan voor verbetering. Maar laten we eerlijk zijn, op die manier missen we vaak waardevolle kansen om onze werkwijze te optimaliseren.

In de werksessie Wat werkt? De verborgen lessen van je werk zichtbaar maken ontdek je bewust en doelgericht het leren centraal stellen binnen jouw werk.

Tijdens deze sessie concentreren we ons op de verschillende wijze van lessen verzamelen, zowel wat wel als wat niet werkt. Hoe pak je dit systematisch en doelgericht aan? En hoe benut je deze lessen vervolgens effectief in jouw werk? Het doel van deze werksessie is handvatten te krijgen om bewust aan de slag te gaan met het verbeteren van jouw werk en het bevorderen van een cultuur van continu leren en ontwikkelen.

Topics

👉 Bewustwording: Leer doelgericht ‘leren en ontwikkelen’ binnen je werk vorm te geven

👉 Inzicht: We gaan samen op zoek naar de doelen en te behalen resultaten van jouw werk en hoe je die inzichtelijk maakt

👉 Vaardigheden: Hoe creëer jij een cultuur van continue verbetering met jouw team

👉 Deze sessie is voor iedereen werkzaam in de jeugdzorg en het sociaal domein in de functie van manager / beleidsmaker / projectleider

Over José Vianen
José is als adviseur Leren bij het Ondersteuningsteam gaan werken. Dat sluit helemaal aan bij haar drijfveer om dingen te doen die er echt toe doen voor mensen en de veranderende samenleving. Haar ervaring ligt in het uitvoeren van verandertrajecten in de jeugdzorg. Met de focus op het leren en ontwikkelen, versterken van samenwerking en complexe zaken vertalen naar praktische oplossingen. Ze zet mensen in hun kracht vanuit een persoonlijke benadering.

Werken in de jeugdzorg gaat elke dag over dilemma’s. Verschillende perspectieven kunnen kloppen, maar toch staan we tegenover elkaar, werken we elkaar tegen en worden ouders en kinderen niet goed genoeg geholpen. Dus wat gaan we anders doen? Omdat we samen aan de lat staan voor verandering in de jeugdzorg deelt het Ondersteuningsteam haar kennis en inzichten. Inzichten die een belangrijke bijdrage leveren aan het anders ondersteunen van gezinnen en jongeren in de jeugdzorg en je een andere kijk geven op het werken met mensen.
 

Klik hier om je aan te melden.

Over het Ondersteuningsteam 
Het Ondersteuningsteam is opgericht in 2022 toen bleek dat veel toeslagenouders te maken hadden met een uithuisplaatsing van hun kind of kinderen. Het team opereerde onafhankelijk binnen de hersteloperatie die startte voor gedupeerde ouders.

Inschrijven

Inschrijven voor dit evenement kan via de link in de tekst hierboven.