Vaktherapeuten
30
mei

Webinar: Je maakt je zorgen over een kind; waarom en hoe vraag je ouders naar eigen (nare) jeugdervaringen?

Evenement
16:00 - 17:00
Online Downloaden als iCal

Het webinar gaat over:

Wist je dat eigen jeugdervaringen van ouders invloed hebben op ouderschap, de manier van opvoeden en het veilig kunnen opgroeien van hun kinderen? 30 tot 40% van de ouders met ingrijpende jeugdervaringen (ACE’s) geeft deze ervaringen door aan hun kinderen.

Als leerkracht, hulpverlener of zorgverlener kom je soms of vaak kinderen tegen in je werk waar je je zorgen over maakt. Het kan gaan om kleine of grote zorgen. Weet jij hoe je de signalen hiervan herkent? En durf je ouders te vragen naar hun eigen (nare) jeugdervaringen wanneer je je zorgen maakt over hun kind? Weet je wat jouw rol en verantwoordelijkheid hierin is?

Tijdens dit webinar leer je aan de hand van kennis en praktijkvoorbeelden meer over:

👉   de invloed van ingrijpende jeugdervaringen (ACE’s) op ouderschap, de manier van opvoeden en de veiligheid voor hun kind;

👉   het belang van het (h)erkennen van (de gevolgen van) ingrijpende jeugdervaringen van ouders;

👉   ontvang je tips over hoe je het gesprek aangaat met ouders vanuit elk vakgebied;

👉   hoe je in gesprek met ouders de focus houdt op het kind en;

👉   leer je hoe je daarmee het verschil maakt, ook als jij het niet kunt oplossen.

Samenwerking

Dit webinar wordt georganiseerd in samenwerking met channel Veiligheid in gezinnen van  Augeo Foundation en Platform Vakmanschap Jeugdprofessionals. Je kunt je op beide channels aanmelden, het leidt naar hetzelfde webinar.

Sprekers

Roely Drijfhout, inhoudsdeskundige bij Augeo Foundation, neemt jullie mee in de kennis over de gevolgen van ingrijpende jeugdervaringen. Bekijk ter voorbereiding de Infographic 'Ouderschap'. Tijdens dit webinar komen daarnaast twee professionals uit de praktijk en tevens kerngroepleden van het Platform Vakmanschap Jeugdprofessionals aan het woord:

Susann Hesseling is gedragswetenschapper bij William Schrikker Stichting Jeugdbescherming & Jeugdreclassering. Zij vertelt aan de hand van praktijkvoorbeelden het belang van het (h)erkennen van gezinspatronen en hoe ze zichtbaar zijn voorbij het gedrag van het kind.

Tea Adema is expert in kinder-, puber- en opvoedcoaching. Met daarnaast jarenlange ervaring in het coachen van professionals uit verschillende vakgebieden, geeft ze aan de hand van herkenbare voorbeelden uit de praktijk, tips over hoe je de eerste stap kunt zetten om met ouders liefdevol in gesprek te gaan. Welke vragen kun je stellen en hoe houd je de focus op het kind? Hoe ga je om met weerstand van ouders en geef je erkenning voor hun situatie?

Voor wie?

Dit webinar is interessant voor alle professionals die met kinderen en ouders werken.

Inschrijven

Inschrijven voor dit evenement kan via de link in de tekst hierboven.