Vaktherapeuten

Materialen Week van de Vaktherapie

15 mei 2017

Heb je het al gezien? Het setje materialen voor de Week van de Vaktherapie dat je deze week gratis krijgt bij het Tijdschrift voor vaktherapie. Je vindt hier een button, een poster en kaarten. We hopen dat dit je inspireert om aan de slag te gaan en ook iets te organiseren tijdens deze week in oktober. Als iedereen iets organiseert, dan kunnen we samen vaktherapie op de kaart zetten in Nederland! Hierbij alvast een paar ideeën:

  • Houd een informatieavond over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld over autisme, depressie, SOLK of dementie. 
  • Nodig de burgemeester of wethouder uit voor een ontbijt waarbij hij kan kennismaken met vaktherapie.
  • Verzorg een 'Gezondheidsplein' in samenwerking met andere professionals. 
  • Organiseer een 'Familiedag' waarbij iedere cliënt zijn familie/omgeving uitnodigt om kennis te maken met vaktherapie.
  • Bied een gratis inloopspreekuur, op je eigen locatie of een andere locatie als de bieb, het gemeentehuis of misschien wel de supermarkt.

Als FVB willen we jou zo veel mogelijk faciliteren. Het logo van de Week van de Vaktherapie kun je daarom gebruiken voor jouw eigen uitingen. Deze kun je hier downloaden. Zet de Week van de Vaktherapie alvast in de auto-handtekening van je mail en in de Agenda op de website. 

Daarnaast kun je de button, poster en kaarten bij ons bestellen. De button kun je op de dag zelf gebruiken om jezelf kenbaar te maken als vaktherapeut. De button kun je ook na de Week van de Vaktherapie nog gebruiken. De posters kun je gebruiken om in je eigen praktijk te hangen, in de instelling waar je werkt of bij bijvoorbeeld het gezondheidscentrum, op scholen of de sportvereniging bij jou in de buurt. De kaarten kun je gebruiken om uit te delen en mensen zo uit te nodigen voor jouw activiteit. Wil je meer materialen bestellen, dan kun je dit hier doen. Voor nog geen 15 euro heb je een button, 5 posters en 20 kaarten! 

De website www.weekvandevaktherapie.nl gaat in de zomer van 2017 de lucht in. Hier kun je de agenda vinden met alle activiteiten tijdens de Week van de Vaktherapie door het hele land. Geïnteresseerden kunnen zoeken wat er in de buurt te doen is. Jouw eigen activiteit kun je hier zelf aan toevoegen. Ook kun je hier ideeën ter inspiratie vinden en downloaden. 

Wil je twitteren over de Week van de Vaktherapie, gebruik dan #WvdVaktherapie.

De Week van de Vaktherapie vindt dit jaar voor het eerst plaats: van maandag 2 tot en met zondag 8 oktober 2017 door heel Nederland. Als vaktherapeut kun je zelf iets organiseren tijdens deze week. De Week van de Vaktherapie wordt een jaarlijks terugkerend evenement. Onze missie is om vaktherapie net zo bekend te maken als fysiotherapie. Jij doet toch ook mee?

Zie ook  Week van de vaktherapie