Vaktherapeuten

Nieuw soort verzekering: GezondheidsVerzekering van het GezondheidsCoöperatief

14 juli 2016

Het GezondheidsCoöperatief start een nieuw soort verzekering. De opzet is als volgt: 

1. Inleg van 100 euro per maand op een eigen GezondheidsRekening. Deze GezondheidsRekening bevat maximaal 1.200 euro. Daarnaast een premie van 35 euro per maand voor de verzekering ten behoeve van keuzevrijheid (natuurlijke geneeswijzen). Het eerste jaar betaal je dus 1.620 euro.

2. Als je een jaar geen kosten declareert, waardoor je GezondheidsRekening nog 1.200 euro aan saldo heeft, dan ben je het volgende jaar maar 35 euro per maand (420 euro per jaar) voor je gezondheid kwijt.

3. De GezondheidsVerzekering is een volwaardige zorgverzekering met hetzelfde wettelijke basispakket als iedere andere zorgverzekering. Alle hoge kosten in verband met ziekenhuisopname, operaties, chemokuren en dergelijke worden vanuit de GezondheidsVerzekering vergoed.

4. Iedereen heeft de keuzevrijheid om per jaar maximaal 5.000 euro aan zorgkosten in het complementaire veld te declareren. Supplementen en vitaminen voorgeschreven door een behandelaar worden vergoed. De eerste 1.200 euro aan zorgkosten worden betaald uit je eigen GezondheidsRekening. Daarna tot maximaal 3.800 euro uit de collectieve verzekering ten behoeve van keuzevrijheid. 

5. Het wettelijk eigen risico is verwerkt in de GezondheidsRekening. Bij doorverwijzing naar een specialist betaal je niet meer het eigen risico van 385 euro extra. Zijn de zorgkosten hoger dan 1.200 euro, dan wordt dit betaald vanuit de collectieve verzekering ten behoeve an het wettelijk basispakket. 

 

Wat betekent deze opzet voor jou als vaktherapeut?
Iemand gebruikt de GezondheidsVerzekering op het moment dat er een gezondheidsschade is. Door de opzet van de GezondheidsVerzekering is het mogelijk om het eigen gezondheidspad te gaan (keuzevrijheid) en een behandeling (natuurlijke geneeswijze) buiten het basispakket ook af te maken (betaalbaarheid) tot een maximum van 5.000 euro (1.200 euro GezondheidsRekening + 3.800 euro extra ruimte van de GezondheidsVerzekering). 

 

Wat zijn de eisen waar je als vaktherapeut aan moet voldoen bij de GezondheidsVerzekering?
1) Met de behandeling vallen binnen het kader waar ze het eerste jaar mee starten. Kijk hier voor de lijst.
2) Kamer van Koophandel inschrijving (in verband met nota uitschrijven)
3) Klachtenregeling (wettelijk verplicht)
4) Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
5) Je inschrijven in het GezondheidsVerzekering-register

 

Kijk hier voor meer informatie. 

Zie ook  Gezondheidsverzekering