Vaktherapeuten
02
jun

Online training Eetstoornissen

Evenement
10:00 - 17:00
Online Downloaden als iCal

We zitten verward in een net van tegenstrijdige boodschappen. 

 Zwaarlijvigheid wordt beschouwd als een medisch probleem in plaats van een psychisch probleem. Maar ook deze tweedeling doet onvoldoende recht aan de ingewikkelde interacties tussen; Genen, aangeleerd gedrag en voedsel als zelf voorgeschreven medicatie die aan bv zwaarlijvigheid bijdragen.  

Iemand met Anorexia Nervosa heeft een zeer laag lichaamsgewicht ten gevolge van een zelfopgelegde uithongering. Mensen met Boulimia Nervosa volgen een patroon van vreetbuien gevolgd door schadelijk gedrag zoals bv braken of het gebruik van laxeermiddelen. 

Het onderlinge verband tussen deze eetstoornissen is dat ze gekenmerkt worden door een allesoverheersende preoccupatie met de omvang en vormen van het lichaam. Maar hoe ontstaat zo’n preoccupatie? Zijn bepaalde personen hier gevoeliger voor dan Anderen? En waarom? Kortom welke verklaringsmodellen kunnen ons bij onze therapeutische interventies van dienst zijn.  

Toepassing en meerwaarde

Aan de hand van een ontwikkelingsmodel zal het mogelijk ontstaan van anorexia nervosa worden uitgewerkt en inzichtelijk gemaakt. Uitgebreid zullen ook de behandelmogelijkheden besproken worden. Inbreng van eigen casuïstiek is gewenst. 

Werkwijze

Tijdens de praktijkgerichte professionalisering dag krijg je, naast een theoretisch kader, diverse praktijkvoorbeelden en mogelijkheid voor eigen casus inbreng.

Doel

Deze vakgerichte bijscholing is erop gericht om je ‘toolbox’ als therapeut / coach te vergroten. De training is geschikt zowel voor therapeuten die kennis willen maken met eetstoornissen als voor hen die hun kennis en vaardigheden willen opfrissen.

Inschrijven

Inschrijven

Inschrijven voor deze bijeenkomst is niet (meer) mogelijk.