Vaktherapeuten
12
jun

2-daagse training: Emotieregulatie-training bij kinderen

Evenement
09:00 - 17:00
- Downloaden als iCal

Emoties hebben een belangrijke functie: ze zijn in de basis onz Emoties hebben een belangrijke functie: ze zijn in de basis onze raadgever, ze signaleren en vertellen wat belangrijk voor ons is en hoe te handelen in verschillende situaties. Maar wat als een kind een hoge gevoeligheid voor emoties heeft, snel van streek is, overspoeld wordt door emoties zoals angst en verdriet of extreem boos kan worden? Dan kan er sprake zijn van een verstoorde emotieregulatie of emotiedysregulatie. Het inadequaat omgaan met emoties kan zorgen voor impulsiviteit of resulteren in het juist blijven hangen in emoties. Deze maladaptieve emotieregulatiestrategieën kunnen in het latere leven leiden tot emotionele problemen en het risico op pyschopathologie vergroten.

Hoe kun jij als hulpverlener kinderen en jongeren helpen deze maladaptieve strategieën om te zetten naar adaptieve strategieën voor het reguleren van onprettige emoties en ze begeleiden in het aanleren van meer helpende emotieregulatievaardigheden e raadgever, ze signaleren en vertellen wat belangrijk voor ons is en hoe te handelen in verschillende situaties. Maar wat als een kind een hoge gevoeligheid voor emoties heeft, snel van streek is, overspoeld wordt door emoties zoals angst en verdriet of extreem boos kan worden? Dan kan er sprake zijn van een verstoorde emotieregulatie of emotiedysregulatie. Het inadequaat omgaan met emoties kan zorgen voor impulsiviteit of resulteren in het juist blijven hangen in emoties. Deze maladaptieve emotieregulatiestrategieën kunnen in het latere leven leiden tot emotionele problemen en het risico op pyschopathologie vergroten.

Hoe kun jij als hulpverlener kinderen en jongeren helpen deze maladaptieve strategieën om te zetten naar adaptieve strategieën voor het reguleren van onprettige emoties en ze begeleiden in het aanleren van meer helpende emotieregulatievaardigheden?

Tijdens deze tweedaagse training leer je hoe je problemen in emotieregulatie bij kinderen en jongeren kunt herkennen, helpen te doorbreken en krijg je zicht op hoe je de zes basiscompetenties van emotieregulatie kunt aanleren bij kinderen en jongeren (met een cognitieve leeftijd) vanaf 10 jaar aan de hand van de Emotieregulatietraining voor Kinderen en Adolescenten (EuREKA).

Help de emotionele weerbaarheid en veerkracht van kinderen te vergroten en schrijf je in!

Voor wie

Accreditatie

Programma

InschrijvenInschrijven

Inschrijven voor deze bijeenkomst is niet (meer) mogelijk.