Vaktherapeuten
03
jun

Creatief rouwen smaakt naar meer

Evenement
03 - 04 jun. 2024 van 09:00 - 17:00
- Downloaden als iCal

Creatief rouwen smaakt naar meer - driedaagse training is voor 42 punten geaccrediteerd bij het Register Vaktherapie.

3 - 10 - 17 juni
28 okt en 4 - 11 november 2024

Soms lijkt een verlieservaring nog heel ver weg. Een kind heeft er wel eens over gehoord bij een kennis, een vriendje of vriendinnetje, maar dan ineens krijgt hij er zelf mee te maken. Plotseling gaat er iemand dood die belangrijk voor hem was, gaan ouders scheiden of wordt hij uithuisgeplaatst en zijn hele leven staat op zijn kop. Elk kind gaat op zijn geheel eigen wijze om met de emoties die deze ingrijpende gebeurtenis met zich meebrengt.

Deze cursus is voor iedereen die meer wil weten over de vele mogelijkheden om creatief aan de slag te gaan bij een (naderend) zichtbaar en / of  onzichtbaar verlies. De cursus gaat in op verlies- en rouwsituaties die zich kunnen voordoen bij de dood, echtscheiding, uithuisplaatsing, adoptie, een onveilige (thuis)situatie en ziekenhuisopname.. Hoe kan je rouw herkennen, benaderen en op creatieve wijze ondersteunen.

We gaan in op hoe je verlies en rouw kunt vormgeven in het dagelijkse leven.

Doel

Na afloop van deze cursus weet u hoe je kinderen en jongeren in rouw kunt herkennen en benaderen. U beschikt over handvatten en kunt creatieve werkvormen gebruiken om met hen in gesprek te gaan over het thema zichtbaar en onzichtbaar verlies.

informatie en aanmelden

Inschrijven

Inschrijven voor deze bijeenkomst is niet (meer) mogelijk.