Vaktherapeuten
19
aug

Tweedaagse training creatief rouwen

Evenement
09:00 - 17:00
- Downloaden als iCal

Geaccrediteerd voor het Register Vaktherapie met 20 punten.

Creatief Rouwen -  tweedaagse:

24 juni en 1 juli 2024
19 en 26 augustus 2024

Soms lijkt de dood nog heel ver weg. Een kind heeft er wel eens over gehoord bij een kennis, een vriendje of vriendinnetje, maar dan ineens overkomt het hemzelf. Plotseling gaat er iemand dood, iemand die belangrijk voor hem was.

Zijn hele leven staat op z’n kop. Allerlei gevoelens stromen door zijn lichaam. Hij is verdrietig, boos, hij voelt zich schuldig of angstig. Het kan ook zijn dat hij zich erg eenzaam voelt of jaloers. Soms voelt een kind helemaal niets, en dat vindt de omgeving dan maar raar. Een kind is dan gewoon helemaal de kluts kwijt. Hij is aan het rouwen, en rouwen is hard werken.

Deze training gaat over het herkennen, benaderen en op creatieve wijze ondersteunen van een kind dat rouwt of met rouw te maken gaat krijgen.

Ieder rouwproces bestaat uit een aantal "stappen". Logischerwijs zou je verwachten dat ze elkaar opvolgen, maar dit is niet zo. Rouw gaat zijn eigen weg. Deze stappen worden ook wel rouwtaken genoemd; met deze taken gaan we in een tweedaagse training aan de slag.
Per trainingsdag zullen er twee rouwtaken aan de orde komen. De training zal in de ochtend voorzien zijn van theorie en in de middag gaat u zelf aan de slag met de creatieve opdrachten waarna er een koppeling met het werkveld wordt gemaakt.

De training is ook in vier dagen te volgen.

Meer informatie en aanmelden

Inschrijven

Inschrijven voor dit evenement kan via de link in de tekst hierboven.