Vaktherapeuten

Help jij mee met de inhoudelijke invulling van het FVB-congres in 2025? Meld je dan nu aan!

16 mei 2024

Als FVB zijn we op de achtergrond al voorzichtig begonnen met de voorbereidingen voor het FVB-congres. Dit congres zal in maart/april 2025 plaatsvinden op een zaterdag.  Lijkt het jou leuk en leerzaam om mee te werken aan de inhoudelijke invulling van deze dag? Neem dan zitting in de congrescommissie!

De congrescommissie gaat over het inhoudelijke gedeelte van het FVB-congres, de organisatie ligt bij het FVB-bureau. Denk hierbij aan het verder uitwerken van het thema (dit keer is dat Veerkracht), sprekers en workshopgevers zoeken die een inspirerende bijdrage aan het thema kunnen leveren en de contacten hiermee onderhouden. De congrescommissie komt een aantal keer bij elkaar, dit is afwisselend fysiek (in Amersfoort) en online. En natuurlijk ben je als lid van de congrescommissie op de dag zelf aanwezig om alles in goede banen te leiden. De voorzitter van de congrescommissie is dit keer Nathalie Jans. Zij is psychomotorisch therapeut en eerder zelf lid van de congrescommissie geweest, deze ervaring kan ze als voorzitter dus mooi meenemen! In de congrescommissie is elke discipline vertegenwoord, dit betekent dat er dus naast de voorzitter 7 leden zijn. Op deze manier zorgen we voor een mooi congres voor alle leden!
 

Achtergrond

Elke twee jaar organiseren we als FVB het FVB-congres voor vaktherapeuten van alle zeven disciplines. Op het congres staan kennis delen, inspiratie en elkaar ontmoeten centraal. Het congres wordt bezocht door zo’n 300 tot 400 vaktherapeuten. Het congres zal plaatsvinden in het voorjaar van 2025 en heeft als thema Veerkracht.
 

Rol congrescommissie

Voor het inhoudelijke deel van het congres is de congrescommissie verantwoordelijk, het FVB-bureau (Communicatie en Secretariaat) neemt de organisatorische kant voor haar rekening. De congrescommissie bestaat uit 7 leden, elk vanuit een van de disciplines. De congrescommissie wordt geleid door de voorzitter, Nathalie Jans.
 

Tijdsinvestering en taken

De organisatie van het congres start in mei/juni 2024 en zal in mei 2025 afgerond worden met een evaluatie. De congrescommissie komt zo’n 8 keer bij elkaar op doordeweekse avonden (online en fysiek afgewisseld). De fysieke bijeenkomsten zullen plaatsvinden in Amersfoort. Als lid van de congrescommissie denk je mee over de invulling van het thema Veerkracht, zoek je naar sprekers en workshopleiders die hier een bijdrage aan kunnen leveren en ben je contactpersoon voor de sprekers en workshopleiders. Daarnaast ben je aanwezig op de congresdag zelf om te helpen bij onder andere de opbouw, de ontvangst van sprekers en alle praktische zaken die voorbij komen op zo’n dag. De congrescommissie komt tot slot nog een keer bij elkaar om terug te kijken op het congres en te evalueren.
 

Vergoeding onkosten en registratiepunten

We vergoeden alle gemaakte onkosten (zoals reiskosten). Ben je geregistreerd in het Register Vaktherapie? Dan staan er ook registratiepunten tegenover. En vanzelfsprekend hoef je geen deelnamekosten te betalen voor het FVB-congres.
 

Interesse?

Stuur dan een e-mail naar ons secretariaat via secretariaat@vaktherapie.nl.

 

Zie ook  FVB-congres Congrescommissie