Vaktherapeuten

Online sessie over Zorgprestatiemodel is nu terug te kijken

28 oktober 2021

Tijdens de online sessie op 15 september 2021 over het Zorgprestatiemodel hebben we veel vragen van jullie als vaktherapeuten kunnen beantwoorden. Naast FVB-vertegenwoordigers vanuit de commissie VVT en de commissie Loondienst was ook iemand van de Nederlandse Zorgautoriteit aanwezig. Wil je dit webinar terugkijken, dan kan dat hier. Hier vind je ook de overige online sessies die we dit jaar hebben georganiseerd. 

Tijdens dit webinar bleek dat er nog veel vragen zijn over de tarieven van vaktherapeuten. Direct na het webinar heeft de Nederlandse Zorgautoriteit ons als FVB voorzien van een tool waar vaktherapueten op een makkelijker wijze het juiste tarief kunnen vinden per behandeling. Deze tool kun je hier vinden. Het is belangrijk om te weten dat voor de ambulante setting vaktherapie onder de algemene beroepen valt en voor de verblijfsdagen onderdeel is van het integrale tarief. In de tarieven zitten ook alle indirecte kosten zoals overleg, verslaglegging, het inrichten van een zaal of multidisciplinair overleg.

Uiteraard zullen wij je als FVB blijven informeren over de ontwikkelingen rondom het Zorgprestatiemodel. Graag horen we of er knelpunten zijn in de uitvoering van het Zorgprestatiemodel zoodat wij oplossingen hiervoor kunnen zoeken samen met de Nederlandse Zorgautoriteit. Mail hiervoor naar info@vaktherapie.nl.

Zie ook  zorgprestatiemodel