Vaktherapeuten

Weinig tijd voor de Week van de Vaktherapie? Hier een paar tips zodat je toch mee kunt doen.

04 november 2021

Ook als je weinig tijd hebt, kun je meedoen aan de Week van de Vaktherapie. Zo kan iedereen bijdragen aan meer bekendheid van vaktherapie en daarmee een sterkere positie van vaktherapeuten. Jij doet toch ook mee?

  • Deel elke dag via social media een cliëntverhaal. Voorbeelden kun je hier vinden
  • Deel artikelen over vaktherapie met verwijzers. Deze artikelen kun je vinden in de Databank Vaktherapie. Deze Databank is openbaar toegankelijk. Je kunt hier voor elke discipline zoeken op doelgroep, werkveld en aandachtsgebied. Je kunt een aantal artikelen delen met verwijzers met het bericht dat jij denkt dat dit interessant is om te lezen. 
  • Deel de filmpjes die we hebben over vaktherapie. Deze kun je hier vinden
  • Bestel een aantal posters en hang deze op bij de supermarkt, het gemeentehuis, de school, de huisarts, de snackbar en de bibliotheek. Materialen die je dit jaar kunt bestellen kun je hier vinden. De poster kun je ook downloaden, op maat maken en zelf (laten) printen. Alle download-materialen kun je hier vinden
  • Of bestel een aantal vakboekjes met meer informatie over de zeven disciplines die vaktherapie vormen en verspreid deze. Kijk hier om een idee te krijgen van het boekje.
  • Werk je bij een instelling en is vaktherapie niet altijd even goed in beeld bij collega's? Of heb je een eigen praktijk en wil je een mooie binnenkomer hebben om in contact te komen met de praktijkondersteuner ggz? Bestel een HEMA-taart met het logo van de Week van de Vaktherapie en deel deze met colleg's of ga langs bij de huisartsenpraktijk of het gezondheidscentrum. Het ontwerp voor de HEMA-taart kun je hier vinden.
  • Draag tijdens de Week van de Vaktherapie de button met 'Ik ben vaktherapeut' of bestel een vaktherapie-shirt of -trui en draag dit tijdens deze week. De button kun je hier bestellen. Er zijn verschillende ontwerpen om jouw shirt, trui, schort of trainingsjack mee te bedrukken. Deze ontwerpen kun je hier vinden. 

Zie ook  Week van de vaktherapie