Vaktherapeuten

Steunmaatregelen vrijgevestigde vaktherapeuten - de volgende stap

15 mei 2020

Al eerder hebben we je laten weten dat we als FVB een overleg met VWS hebben gehad. Dit in verband met de steunmaatregelen waarbij vrijgevesgtigde vaktherapeuten vaak tussen de wal en het schip vallen. Onze volgende stap is om in gesprek te komen met zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). We hebben deze partijen inmiddels een brief gestuurd (zie Brief ZN en Brief VNG). Voor nu is wachten we hun reactie af.  

Ter voorbereiding op deze gesprekken willen we de actuele cijfers goed op een rijtje hebben. Hiervoor  hebben we al eerder een vragenlijst gestuurd. Heb je deze nog niet ingevuld, doe dit dan alsnog. Dit kan tot en met zondag 17 mei aanstaande.

Ook willen we de checklist nog een keer onder je aandacht brengen. Deze kun je hier vinden. Op dit moment is ook een protocol in de maak. Dit leggen we voor aan het RIVM. Zodra dit goedgekeurd is, kun je dit op onze website vinden.

Wat de steunmaatregelen betreft hebben we al eerder gemeld dat het handig is om je nu aan te melden bij Vecozo wil je straks een beroep kunnen doen op de continuïteitsregeling. Vanaf 20 mei aanstaande is dit mogelijk, voorwaarde voor je aanvraag is dat je bij Vecozo bent aangemeld. 

Heb je naar aanleiding van de coronacrisis nog vragen, kijk dan op de corona-pagina op deze site en bij de nieuwsberichten die we publiceren. Als FVB kunnen we jouw individuele vragen niet beantwoorden, hiervoor kun je terecht bij collega-vaktherapeuten, op de Facebook-pagina van de commissie VVT of in je eigen intervisiegroep. Wil je een signaal aan ons afgeven (bijvoorbeeld over gemeenten die niet geleverde zorg vanwege corona niet doorbetalen), dan kun je jouw signaal mailen aan info@vaktherapie.nl. 

Zie ook  VNG coronacrisis Steunmaatregelen Zorgverzekeraars Nederland